22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Öpüşmek tokalaşmak yasak!

Uzmanlar, havaların soğuması ve okulların açılması ile birlikte mevsimsel grip ve pandemi gribi açısından hassas döneme girildiğini, enfeksiyona dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Bartın Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, Bartın'da domuz gribi tedbirlerinin alındığını belirtti. Dr. Nacaroğlu, "Özellikle okullar, yurtlar, huzurevleri, kreşler, toplu ulaşım araçları, askeri birlikler, çocuk yuvaları başta olmak üzere toplu kalabalık ve kapalı ortamları sık, sık havalandırılmalıdır. 65 yaş üzeri vatandaşlarımız mevsimsel grip ve zatürree aşılarını yaptırmalıdır. 2 yaşın üzerinde kronik rahatsızlığı bulunan risk grubuna dahil hastalarımız da grip ve zatürree aşılarını yaptırmalıdır.

Yumurtaya alerjisi bulunanlara grip aşısı yapılmamalıdır. Toplu yaşanılan yerlerde sıvı sabun ve kağıt havlu kullanımı yaygınlaştırılmalıdır. Dost ve sevdiklerimizle öpüşmeden, kucaklaşmadan ve tokalaşmadan selamlaşmalıyız. Ellerimizi sık, sık sabunla yıkamalıyız. Hapşırırken ve öksürürken ağzımızı ve burnumuzu tek kullanımlık mendille kapatmalıyız. Anne ve babalar olarak, ateş, öksürük ve boğaz ağrısı şikayetleri olan çocuklarımızı okula göndermemeli ve hekime yönlendirmeliyiz. Hastalık nedeniyle okula devamsızlıklar anında Sağlık Müdürlüğüne haber verilmelidir. Beslenmemizin doğal, taze sebze ve meyve ağırlıklı olmasına, çay kahve ve meşrubat yerine ayran veya taze meyve sularını tercih etmeye, sigara ve alkolden uzak durmaya özen göstermeliyiz ve dinlenmeyi de ihmal etmemeliyiz" dedi.

Bartın Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, zorunlu olmadıkça seyahat etmemek gerektiğini belirterek, "Gerekirse öpüşme, tokalaşma, kucaklaşma. Bunların yerine sadece selamlaş" diyerek gerekli tedbirlere uyulması gerektiğinin altını çizdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 11:31:02
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 13:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?