15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Ordu köprüsü trafiğe açıldı

Orduyeri Köprüsü altında başlattığı genişletme çalışmalarına, Bartın Valiliği'ne yapılan şikayet dolayısıyla ara veren Bartın Belediyesi, halkın mağdur olmaması amacıyla köprüyü araç trafiğine tek şerit halinde açacak.


Bartın Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Orduyeri Köprüsündeki çalışmalara ara verildiği ve köprünün araç trafiğine açıldığını açıkladı.

Belediye Başkanlığı hoparlörden yapılan anonslar ile köprünün tek şerit halinde araç trafiğine açılacağını ve zorunlu olmadıkça köprünün tercih edilmemesini belirterek vatandaşları bilgilendirdiği ilanda, "Araç trafiği açısından yıllardır tehlike arz eden ve trafik kazalarının sıkça meydana geldiği Orduyeri köprü altı yol genişletme çalışmalarına 17 Ağustos 2009 Pazartesi günü başlanılmış, Orduyeri Köprüsü ve bağlantı yolları araç trafiğine kapatılarak çalışmanın kısa sürede tamamlanması amaçlanmıştır.

Ancak köprünün tescilli olduğu iddiası ve Valilik Makamı'na sunulan şikayet dilekçesi ile yapılan çalışmanın durdurulması istenmiş ve Belediyemizden kaynaklanmayan bu sebepten dolayı köprü altı yol genişletme çalışmalarına ara verilmek zorunda kalınmıştır.

Köprü altı yol genişletme çalışmalarına devam edebilmek için Anıtlar Yüksek Kurulu nezrinde çalışmalara derhal başlanılmıştır. Resmi işlemler tamamlanıncaya kadar Orduyeri Mahallesi ve semtlerinde ikamet eden değerli halkımızın mağdur olmamaları bakımından köprü tek şerit halinde araç trafiğine açılacaktır. Olası üzücü kazaların yaşanmaması bakımından zorunlu olunmadıkça şehir merkezi ve diğer semtlere ulaşımda köprünün tercih edilmemesi değerli halkımızdan rica olunur" denildi.


Orduyeri köprüsündeki çalışmaların yarım kalması vatandaşların tepkilerine neden oldu.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 16:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?