22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Orman Fakültesi akademik yıla hazır

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Bartın Orman Fakültesi, 67 akademik, 36 idari personel ve fiziki alt yapısı ile yeni akademik yıla hazır.

Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Sarıbaş, geçen yıla nazaran eksiklerin önemli ölçüde giderildiğini ve en önemlisi de ulaşım sorununun çözüldüğünü söyledi. Açık alan satrancı, öğretim üyeleri lokali ve kır kahvesi ile 10 anfiye sahip Bartın Orman Fakültesi'nde 11 profesör, 3 doçent, 26 yardımcı doçent, 3 öğretim görevlisi, 1 okutman, 23 araştırma görevlisi, 36 idari personelin görev yaptığını kaydeden Dekan Sarıbaş,

"Fakültenin Orman Mühendisliği bölümünde 234, Peyzaj mimarlığı bölümünde 224 ve Orman Endüstri Mühendisliği bölümünde de 200 öğrenci eğitim öğretim görecek. Lisans ve doktora yapanlarla birlikte öğrenci sayımız 800'ü buluyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimiz için çok çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Sosyal aktivitelerimizi her yıl daha da artırıyoruz. Bu yıl duvar giydirmesi ve fakültemizin peyzaj düzenlemelerine daha fazla önem vereceğiz. Bartın Orman Fakültesi, akademik kadrosu ve fiziki şartlarıyla üniversite olmaya hazırdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 17:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?