18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Orman köylüsüne destek

ORMAN KÖYLÜSÜNE DESTEK

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın ve Ulus Orman İşletme Müdürlüklerince ormanda çalışan orman köylüsüne son 2 yılda 22 milyon TL ödeme yapıldığını, ormancılık faaliyetleri için ise toplam 20 milyon TL yatırım yapıldığını söyledi.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada hükümetin orman köylüsüne destek olduğunu, bundan sonra da destek vermeye devam edeceğini söyledi. Milletvekili Tunç, Orman varlığı açısından zengin olan ve topraklarının yarısı ormanlarla kaplı bulunan Bartın ilinde ormancılığa önem verdiklerini belirterek, verimliliği artırmak için 2008 ve 2009 yıllarında toplam 20 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Milletvekili Yılmaz Tunç, "Bu kapsamda 25 kilometre yeni orman yolu yaptık. 16 kilometre büyük onarım gerçekleştirdik. 30 kilometre üst yapı ve sanat yapıları, 30 kilometre yangın emniyet yolları yaptık. 25 bin hektar alanın orman kadastrosunu gerçekleştirdik. Bartın ve Ulus Orman İşletmeleri Müdürlüklerince ormanda çalışan orman köylüsüne son 2 yılda 22 milyon lira ödeme yaptık. Bu rakam Bartın ekonomisine önemli katkı sağladı" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, son 3 yılda 593 aileye toplam 782 bin lira Güneş Enerjisi Kredisi verildiğini belirterek, "Orman Köylümüzü desteklemeye devam edeceğiz. Orman İşletme Müdürlükleri ve Şeflikleri bünyesinde çalışan tüm yönetici, mühendis, memur ve işçilere gerçekleştirdikleri çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 10:18:02
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 10:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?