16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Orman yangınlarına karşı uyarı

Uzmanlar, yaz mevsiminin başlamasının ardırdan özellikle piknikçilerin yaktıkları ateş ve anız ateşlerinin iyi söndürülmesi konusunda uyarılarda bulundu.


Bartın Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, Bartın'ın da içinde bulunduğu Batı Karadeniz bölgesinde yangın mevsiminin başladığını söyleyerek, özellikle piknikçilerin yaktıkları ateş ve anız ateşlerinin iyi söndürülmesi konusunda uyardı.

Yetkililer, Bartın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yangın söndürme ekiplerinin yangın öncesi eğitim ve hazırlıkları tamamlanarak gerekli yangın söndürme araç ve gereçler temin edilerek hazır hale getirildiğini kaydetti.

Yangın söndürme ekipleri 2 Arazöz, 1 Dozer, 1 Greyder ve gerekli personelle koordineli bir şekilde Bartın ve çevresinde meydana gelebilecek orman yangınlarına müdahale için 24 saat hazır bekletildiğini belirten ekipler, vatandaşlardan olası bir yangın durumunda Alo 177 Yangın İhbar, 156 Jandarma, 110 İtfaiye hattını aramalarını istendi.


Bartın Orman İşletmesi orman yangınları ile mücadelelerde etkin olabilmenin yolunun devlet-vatandaş işbirliğinden geçtiğini de belirtili

İha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 13:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?