22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Ortaklaşa proje geliştirdiler

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerinin Pendik Belediyesi için hazırladıkları peyzaj projelerinin sunumu Üniversite'nin konferans salonunda gerçekleştirildi.


Proje sunumuna AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar, İl Başkan Yardımcısı Uğur Yılmaz, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Şeker, Üniversite öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerini projelerinden dolayı tebrik ederek, Üniversite kampus alanı ile ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Peyzaj mimarlığı öğrencilerine ev sahipliği yapan ve proje çalışmalarına katkı sağlayan Pendik Belediyesi'ne teşekkür eden Rektör Kaplan, Çevre Haftası içerisinde bulunduklarını belirterek Çevre Haftası'nı da kutladı. AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç ise Bartın Üniversitesi öğrencilerine destek olan ve projelerin hazırlanmasına katkı sağlayan Pendik Belediyesi'ne teşekkür etti. Bartın Üniversitesi kampüs alanı ile ilgili kadastro çalışmalarının devam ettiğini belirten Milletvekili Tunç, "Kampüs alanı ile ilgili çalışmaların hemen ardından fakülte binalarının yapımı gerçekleşecek. Şu anda 500 kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdunun kaba inşaatının tamamlandı. Şehrin kalkınmasında Üniversite-Sanayi işbirliği, Üniversite-Yerel Yönetim işbirliği, Üniversite-Sivil Toplum işbirliğinin önemlidir. Bartın'ın gelişmesinde Bartın Üniversitesi lokomotif bir rol üstlenecek, 20 bin öğrenci hedefine giderken üniversitemiz büyüdükçe Bartın da büyüyecektir. Pendik Belediyesi'nin Bartın Üniversitesi öğrencilerine kucak açarak Pendik'te Bartınlıların yoğun olarak yaşadığı Çınardere Mahallesi'nin peyzaj düzenlemesi projelerinin yapımına da katkı sağlamışlardır. Pendik Belediye Başkanı ve yardımcılarına katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi.


Pendik Belediye Başkanı Remzi Şeker de toplantıda yaptığı konuşmada, Bartın Üniversitesi ile Pendik Belediyesinin peyzaj projeleri konusunda işbirliği yapması için aracılık eden Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'a teşekkür ederek, öğrencilere başarılar diledi. Konuşmaların ardından Pendik Çınardere Mahallesi için hazırlanan Peyzaj projelerinin sunumu yapıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 11:35:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?