18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Özel İdare ekibi Hızır gibi

Bartın'da, sol bacağı dizinin altından kesilen ve her gün diyaliz makinesine girmesi gereken Sıtkı Kara, iş makinelerinin 2.5 saatlik çalışması sonrası sabaha karşı kaldığı evden çıkarılarak İl Özel İdaresi'ne ait araçla sağlık merkezine getirildi.

Karla kaplanan yollardan dolayı tedavisini yaptıramayan yaşlı adam, hastaneye getiren ekibe dua etti.


Bartın'da kar yağışı özellikle kırsal kesimlerde 50 santimetreye kadar ulaştı. Kar sebebiyle kapanan köy yolları hastaların da sıkıntıya düşmesine sebep oldu. Sol bacağı diz altından kesilen ve her gün diyaliz makinesine girmesi gereken 69 yaşındaki Sıtkı Kara, kapalı olan köy yolu sebebiyle tedavisini yaptıramayınca fenalaştı. Bunun üzerine köy halkı yaşlı adamın karla kaplı yolunu kürekle açmaya çalıştı. Evde kalan yakınları yaşlı adamı sırtına yükleyerek getirmeye çalıştı ama 50 santimetreye ulaşan kar sebebiyle başarılı olamadı. Köy Muhtarı Nurettin Ertürk, İl Özel İdaresi'ni arayarak yardım istedi. İl Özel İdaresi ekipleri iş makineleriyle köy yollarını açmak için harekete geçti. Yaklaşık 2.5 saat süren çalışmaların ardından köye ulaşıldı. Sol bacağı diz altından kesik olan diyabet hastası Sıtkı Kara'nın evine ulaşıldı. Ekiplerin gelmesini kapıda karşılayan yaşlı adam, görevlilere dua etti. Sıtkı Kara, bacağının kesildiğini belirterek "Diyaliz hastasıyım. Ekiplerimizden Allah razı olsun. Bizi mağdur durumda bırakmadılar, gelip kurtardılar" dedi.


Sıtkı Kara'nın oğlu, babasını sırtına alarak İl Özel İdaresi'nin aracına kadar taşıdı. Yaşlı adam Bartın'daki Sağlık Merkezi'ne götürüldü.


İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürü Yılmaz Hızoğlu, diyaliz hastası olduğu ihbarını aldıklarını ve ekiplerinin vakit kaybetmeden çalışmalara başladığını belirtti. Hızoğlu, ekiplerin köy yolunu açmak için hemen işe koyulduğunu belirterek "Diyaliz hastası yaşlı adamın evine ulaştık ve yolu açtık. İnşallah derdine derman olmuşuzdur. Ekiplerimizin 24 saat kar mücadelesi devam ediyor. 3 gündür bin 230 kilometre yol açtık. Şu an açılacak 425 kilometre yolumuz kaldı" dedi.


Köy Muhtarı Ertürk de köylerinde diyaliz hastası olduğunu belirterek "Özel İdare'ye müracaat ettik. Bize yardımcı oldular. Ellerinden gelen imkanları kullanarak iş makineleri ile yolu açtılar ve hastamızı kurtardılar" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 16:48:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?