16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Öztüre'den Karadeniz ülkelerine kireç

Öztüre Kireççilik A.Ş.'nin Bartın'da bulunan Barkisan Kireç Fabrikası üretiminin yüzde 7'sini Azerbaycan, Gürcistan ve Ukrayna gibi Karadeniz ülkelerine ihraç ediyor. Firmada üretilen caldez ise kuş gribi ve şap hastalıklarında kullanılıyor.

Geçen yıl ürettiği kirecin yüzde 7'sini Karadeniz ülkelerine ihraç eden Öztüre Kireççilik A.Ş. Barkisan Kireç Fabrikası, bu yılki üretiminin yüzde 15'ini ihraç etmeyi hedefliyor. Azerbaycan, Gürcistan ve Ukrayna gibi Karadeniz'e kıyı ülkelere kireç ihraç eden fabrika, seçim sonrasında rölanti duruma geçen Türkiye piyasasına da önemli derecede üretim katkısı sağlıyor.

Barkisan Kireç Fabrikası Müdürü Emin Özdemir, inşaat piyasası ile ülkenin büyümesinin dengede olduğunu, büyüme trendinde duraklama olmasının piyasalara etki yaptığını belirtti. Tarım kireci sezonunun başlandığını belirten Özdemir, fındıktaki rekolteyi artıran gübre de dahil Tarım Bakanlığı'nın izni ile 3 tip gübre üretmeye başladıklarını belirterek, "Türkiye'nin en modern ve büyük kireç fabrikasının temelini Soma'da attık. İlk etapta günde bin ton üretim kapasitesi, daha sonra da bin 500 ton hedefliyoruz. Demir çelik, alçı, su arıtma sistemleri, tarım ve inşaat sektörlerine mal veriyoruz. Hedefimiz sanayiye kireç vermek. Bakır fabrikalarının yüzde 100'ü, alçı fabrikalarının ise yüzde 80'i bizden mal alıyor. Karabük ve Ereğli Demir Çelik Fabrikalarının yanı sıra İstanbul'daki çelikçilere de mal veriyoruz" dedi.

Fabrika Müdürü Emin Özdemir, kuş gribi, şap hastalıkları, hayvanlarda meme kanseri (mastisis) hastalıklarında dezenfekte rolü bulunan "Caldez" isimli bir ürünün büyük talep gördüğünü belirterek, "Bu ürünü Bolu'da kümesçilere, Adapazarı'ndaki hayvan barınaklarına veriyoruz. buralarda yüzde 100 başarı sağladık. Şu an bu ürün giderek etkili oluyor. Türkiye'nin önemli sorunları arasında görülen kuş gribi ve şap hastalığını önlemede fabrikamızın ürünü kullanılıyor. Fabrikamız çevresel değerlerin yanında hayvan sağlığını da düşünüyor. Günde 500 ton kireç üretimimiz var. Kaliteli ürünlerimizi hem iç piyasaya, hem de dış piyasaya sunuyoruz. Sorumluluğumuzun farkındayız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 15:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim ekinci IP: 78.162.186.xxx Tarih : 15.03.2008 15:51:53

merhaba oğuz bey müdürlüğünüz hayırlı olsun iş hayatınızda başarılar dilerim yanınıza çoktan beri uğrayamadım çay içmeye gelicem kendinize ii bakın selamlar