17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

'Özürlü ve yaşlıya sahip çıkıyoruz'

Bartın Sosyal Hizmetler Müdürlüğünü ziyaret eden AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, hükümet olarak sosyal devletin gereği fakir ve fukaraya, özürlü ve yaşlıya sahip çıktıklarını belirtti.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar ile birlikte Bartın İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Bartın Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünü ziyaret ederek, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Adem Karameşe'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Adem Karameşe, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren çocuk yuvası ve yaşlı huzur evinin olduğunu, her iki kurumda çocukların ve yaşlıların en iyi ortamda hayatlarını sürdürmeleri için azami gayreti gösterdiklerini söyledi. Kurum bünyesindeki sosyal hizmet uzmanlarının, aile sorunları ile ilgili olarak danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten Karameşe, Bartın'da 580 ailenin özürlü bakım ücretinden yararlanarak, özürlü ailesine her ay bir asgari ücret tutarında maaş verildiğini söyledi.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, AK Parti hükümetinin sosyal devletin gereğini yerine getirdiğini, ilk defa özürlüler kanununun çıkarılarak, özürlülere yeni haklar verildiğini belirterek, özürlü bakım ücretlerinin özürlü ailelerinin geçimlerini sürdürebilmeleri açısından çok önemli bir uygulama olduğunu söyledi.

Bartın'da son 6 yılda il ve ilçe Sosyal Dayanışma Vakıflarına periyodik yardım, sağlık yardımı, sosyal yardım, proje yardımı, eğitim yardımı ve gıda yardımı için toplam 10 milyon YTL. ödenek aktarıldığını söyleyen Tunç, "Her yıl 2 bin 610 aileye 2 bin 610 ton kömür yardımı yapıldı. Şartlı nakit transferi kapsamında 2 bin 253 çocuğa 2 milyon YTL. eğitim yardımı yapıldı. 890 çocuğa 500 bin YTL. sağlık yardımı yapıldı. Her gün Vakıflar Bölge Müdürlüğünce 750 aileye sıcak yemek dağıtıldı. Tüm bu çalışmaların ve yardım faaliyetlerinin özürlü ve yaşlıların, fakir ve fukaranın zor durumdan kurtarılması amacıyla yapılmış, sosyal devlet olmanın gereği de budur. AK Parti hükümetleri sosyal devletin sıcaklığını vatandaşlara hissettiren icraatlara imza atmıştır, bundan sonra da atmaya devam edecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 17:26:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?