18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Parti kapatma davası pazarı etkiledi

Yargıtay Başsavcısı tarafından Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kapatılması ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesine başvurmasıyla başlayan süreç, ekonomik anlamda pazaryerini etkiledi. 

AK Parti hakkında açılan kapatma davası piyasalar kadar pazaryerini de etkiledi. Ulus Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necati Akman, Ulus ilçesindeki esnafın zor günler geçirdiğini, ülke genelinde yaşanan son gelişmelerin borsa ve piyasalardan sonra vatandaşın pazaryerindeki alım gücünü de etkilediğini belirtti. 

Karabük ve Zonguldak'ta kurulan pazarlara gelerek tezgah açan pazarcılar ise, "AK Partinin kapatılması davası milletin alım gücünü etkiledi. şu an kriz olacak korkusu ile kimse elini cebine atmıyor. Emeklilerin maaş dönemi olan bu tarihlerde bile kıpırdanma yok. Millet emekli maaşını çekmek için kente gelir, maaşını çeker ve alış-veriş yapardı. Şimdi parasını çeken 2 ekmek alıp köyüne geri dönüyor. Pazarcı esnafının bundan sonra işi çok zor. Türban derken, parti kapatma derken olan millete oldu" diyerek tepki gösterdiler. 

Ulus ilçesi'ne kurulan, Abdipaşa, Kumluca Beldeleri ile beldelere bağlı köylerden binlerce insanın akınına uğrayan Ulus Pazarı yaşanan gelişmeler sonrasında pazarcıların haricinde kimsenin uğramadığı yer haline gelmeye başladı.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 10:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?