17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Patlama sesi tedirgin etti

Bartın ve Zonguldak'tan duyulan esrarengiz patlama sesi, korku dolu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Bartın'da saat 11.00 sıralarında duyulan patlama sesi korkuya sebep oldu. Vatandaşlar evlerinden dışarıya çıkarak ne olduğunu anlamaya çalışırken, Bartın Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı patlamanın nedenini öğrenebilmek için harekete geçti.

Emniyet ve jandarma ekipleri bölgedeki taş ocakları ve kireç fabrikaları yöneticileri ile irtibata geçerek, dinamitle patlatma olup olmadığını araştırdı. Ancak yapılan araştırmalarda dinamitle patlatmanın sözkonusu olmadığı belirlendi.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, "Uçak mı düştü? Onun mu patlaması bilmiyoruz. Bölgelerde F16 uçaklarının tatbikat yaptığı söyleniyor. Ama şu ana kadar bize gelen hiçbir ihbar yok. Bartın sınırında taşocağında patlama olduğu söylenmişti ancak, oradan da bir sonuç çıkmadı. Telefon ile kaymakam ile görüştüm. O da bir şey olmadığını söylüyor" dedi.

Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü ise, büyük bir gürültü olduğunu belirterek, "Bir gürültü duyuldu. Önce F 16 uçaklarıyla ilgili olduğu söylendi. Sonra bir taş ocağında patlama olduğu söylendi. Yine F 16 uçaklarında egzoz patlaması olduğu söyleniyor. Daha önceden de böyle olay olmuştu" diye konuştu.

Bartın'ın Kumluca, Kozcağız, Hasankadı beldelerinde şiddetli hissedilen patlama sesi, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi ve Saltukova beldesi ile Karabük'ün Yenice ilçesinden de duyuldu. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili hastanelere herhangi bir yaralının gelmediğini ifade ettiler. Bunun üzerine Zonguldak ve ilçesi Çaycuma ile irtibata geçilerek, patlama konusundaki araştırma genişletildi. Yetkililer araştırma yaparken, vatandaşlar ise olaya ilginç yorumlarda bulundu.

Bazı vatandaşlar, "Çaycuma'da uçak düşmüş" bazıları, "Çaycuma'ya yakın bir yerde savaş uçağı düşmüş, düşünce bombası patlamış", bazıları "Kireç fabrikaları dinamit atmış", bazıları, "Savaş uçaklarının egzozlarından çıkan ses atmosfere yayıldı ve ses öyle çıktı" derken, bazıları da, "Ev yerinden oynadı, mutlaka zelzele oldu" yorumunu yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2011 Perşembe 14:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fatih ÖZDEMİR IP: 88.254.83.xxx Tarih : 4.10.2011 23:23:29

 Sesten hızlı uçan savaş uçağımız var, gurur duyacağımıza korkuyoruz :)))