18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Peyzaj mimarları buluşuyor

TMMOB Bartın Payzaj Mimarlar Odası İstanbul'da yapılacak olan Uluslararası Peyzaj Mimarlığı Sempozyumu'na katılacak.


TMMOB Bartın Peyzaj Mimarları Odası 17 Ekim 2008 Cuma günü İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) yapılacak olan Uluslararası Peyzaj Mimarlığı Sempozyumu'na katılacak.

TMMOB Bartın Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "TMMOB Peyzaj Mimarları Odası olarak, 2006 yılında ilki Atina'da gerçekleştirilen Uluslararası Peyzaj Mimarlığı Sempozyumu'nun ikincisine İstanbul'da ev sahipliği yapıyoruz.Yaşam kaynaklarımızın koruyarak kullanımı üzerine uzman olan peyzaj mimarlığı mesleği ve sorumluluk alanları üzerinde yaşanan sorun ve çözümleri üzerinde ortaklaşa çalışmalar yapmak, birlikte üretmek, birlikte karar almak ve strateji geliştirmek üzere bir aradayız..

Küresel dünyanın hızla tüketmeye başladığı doğal ve kültürel değerlerimizin karşılaştığı tehditler, su, toprak hava bileşenleri üzerindeki yoğun bozulma ve engellenemez rant kuralları karşısında büyük sorumluluk taşıyan peyzaj mimarları bir arada. TMMOB Peyzaj Mimarları Odası olarak, peyzaj mimarlığı mesleğinin gelişimi ve tanınırlığının arttırılması açısından, kültürel peyzajlar ve sürdürülebilirliği konusunda mesleki katkımızın gerekliliğinin merkezi ve yerel otorite tarafından artık önemsenmesi konularında aktif çalışmalar yürütüyor ve farkındalığı arttırmaya çaba sarf ediyoruz ve geç kalınıyor diyoruz. Ortak eylemlilik sürecine girebilmemiz, Peyzaj Mimarlığına farkındalığın arttırılması ve kültürel peyzajlara sahip çıkabilmemiz açılarından Akdenizlilik kimliğinin önemli bir bileşeni olarak bu gün bu toplantıyı düzenliyoruz. Ana tema, 'Kültürel Peyzajlar ve Kimlik Değişimi'dir. Avrupa ve Akdeniz ülkelerinin peyzaj mimarları olarak, kültürel peyzajlarda kimlik değişimi konusunu küresel politikalardan bağımsız olarak ele alıp, toprak kaynakları ve tarım alanları ile su kaynakları ve sulak alanlar başta olmak üzere geleceğimizin güvencesi olan peyzajların korunması, planlanması, yönetilmesi kapsamında ortak çalışma alanlarımızı belirlememiz, ortak sorun alanlarımız için ortak çözüm platformları oluşturmamız ve kültürel peyzaj ortaklığı konusunda çalışmalar yürütmemiz büyük önem taşıyor" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 17:35:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?