17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Peyzaj mimarları tanışma toplantısı

Bartın Peyzaj Mimarları Odası Bartın öğrenci üye kolu tarafından gelenekselleşen yeni dönem öğrencilerle tanışma toplantısı gerçekleştirildi.


Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Amfi A'da gerçekleştirilen tanışma toplantısına Rektör Yardımcısı ve Peyzaj Mimarları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sümer Gülez, Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nazif Gürkan Kaya, Yardımcı Doç. Dr. Sefahat Açıksös, Prof. Dr. Mehmet Sabaz, Araştırma Görevlisi Sevgi Görmüş Çetinkale, Araştırma Görevlisi Emine İkizkahraman, Araştırma Görevlisi Pınar Aydın Bollukçu, Araştırma Görevlisi Şirin Dönmez, Yrd. Doç. Dr. Deniz Çelik, PMO Genç Aktivisti Elif Malkoç Peyzaj Mimarları Odası Genç Üye Kolu öğrencileri ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü 1. sınıf öğrencileri katıldı. TMMOB' a bağlı 23 odadan biri olan ve 1994 yılında kurulan Peyzaj Mimarları Odası Öğrenci Üye Kolu çalışmalarına ise 1994 yılında başladı. 2005 yılında Peyzaj Mimarları Odası Öğrenci Üye Kolu adıyla bugünkü yerini aldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sümer Gülez öğrencilere peyzaj mimarlığının üniversitenin en can alıcı bölümü olduğunu ve öğrencilerden önemli işler beklediklerini ifade etti.


1. sınıf öğrencileriyle buluşan PMO Genç temsilcilikleri mesleki örgütlemenin önemine değinerek, mesleki ve eğitsel sorunlara çözüm getirmeyi amaçladıklarını ve bunun ancak yarının peyzaj mimarları olan öğrencilerin bilinçli çalışma ve etkinlikleriyle hayat bulacağını anlattı. PMO Genç Aktivisti Elif Malkoç, " Geçmiş yıllarda bir çok başarılı çalışmalara imza atan eski adıyla Karaelmas PMO Genç kolunun 18 üniversitesi ilinde temsilcilikleri bulunuyor. Bartın iline yeni açılan Bartın Üniversitesinin üretken peyzaj mimarlığı öğrencileri olarak üniversite kenti olma yolunda öğrenci çalışmalarına destek vereceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 17:23:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?