17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Piknik alanlarını öğrenciler temizledi

Bartınlı öğrenciler, 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle dinlenme ve piknik alanları Karaçay ve Çağlayan'da çevre temizliği yaparken, büyüklere örnek davranış sergiledi. Bartın Valisi İsa Küçük, herkesin temiz bir çevrede yaşamak hedefi olmasını söyledi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan çevre temizliği etkinliği kapsamında Bartınlıların dinlenme ve piknik alanı olarak tercih ettikleri Çağlayan ve Karaçay'da Fatih ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri çevre temizliği yaptı.

Bartın Valisi İsa Küçük, İl Jandarma Alay Komutanı J. Kd. Alb. Galip İncekürk, İl Emniyet Müdürü Mesut İnce, İl Çevre ve Orman Müdürü Zeki Şaltu ve Milli Eğitim Şube Müdürü Maksut Eratik, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Küçük, çevreci öğrencilere yaptığı konuşmasında, "Siz öğrencilerimizin büyüklere örnek olacak bu davranışınızdan dolayı öncelikle çok teşekkür ediyorum. Temiz bir çevrede yaşamak, çevreyi kirletmemek hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Büyüklerinize çevreye duyarlılığın insanın en güzel davranışlarından birisi olduğunu, temiz bir çevrede yaşamak istediğinizi dile getirmenizi istiyorum" dedi.

Çevreciliğin ne anlama geldiğini öğrencilerle sohbet ederek soran Vali İsa Küçük, öğrencilerle bilgi alış-verişinde bulunurken, bir öğrenci, "Çevreyi kirletmeyelim, hayatı kurtaralım" dedi. Öğrencilerin, "En güzel temizlik kirletmemektir. Çevreyi kirletmeyelim. Temiz bir çevre için el ele" gibi pankartları taşındığı etkinlikte, Vali İsa Küçük öğrencilere, "Temizlemek önemli ama asıl önemlisi kirletmemektir. Kirleten kirlenir. Gelecekte daha iyi bir hayat için bugünden itibaren çevreyi korumalıyız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 13:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yaşar sarkun IP: 88.231.65.xxx Tarih : 12.06.2008 06:06:47

Ülkemizde kene vakasından dolayı ölüm haberlerinin geldiği bu günlerde küçücük çocuklara çöp toplatılması çok çağdaş bir fikir..Bu uygulamayı düşünen bütün devlet büğüklerini kutlarım,tabii kendi çocuklarını da büğüklerinin PİSLİĞİNİ temizlemeye de gönderdilerse...