22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Polen oluşturan ağaçlar kesiliyor

Bartın Belediye Başkanlığı'na bağlı ekipler, kent merkezinde bulunan ve halk sağlığını tehdit eden ve polen oluşturan ağaçları kesmeye başladı.


Bartın Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İl Hıfzısıhha Kurulu'nun kararı gereğince, bahar aylarında yoğun şikayetlere konu olan, astım, amfizem ve alerjik rahatsızlığı bulunan vatandaşların aşırı hassasiyet göstermelerine neden olan ve ayrıca çevrede görüntü kirliliği oluşturan polenler ve pamukçukların insan sağlığına zarar vermesinin önlenmesi ve Kanlıırmak Caddesi'nde ırmak kenarlarının dinlenme alanı olarak düzenlenebilmesi amacıyla Orduyeri Köprüsü ile Hendekyanı arasında kalan bölgede ırmak kenarındaki kavak ağaçlarının kesimine başlanıldığı bildirildi. Yaklaşık 200 kavak ağacının bulunduğu mevkide sürdürülen çalışmalar Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülüyor.


Çalışma ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, "Kanlıırmak Caddesi'ni canlandırmak istiyoruz. Burada ırmak kenarı tarafında kaldırım yenileme çalışmamız başladı. Irmak kenarları kavak ağaçlarından temizleniyor. Göze hoş görünen ancak maliyeti olmayan birkaç düzenleme ile Kanlırımak Caddesi canlandırılacak. Bu bölge hem tarihi evleri, hem de doğal güzelliği ile kentimize ayrı bir zenginlik katmaktadır.

Belediye olarak Kanlıırmak Caddesi'nin güzelliğinin ortaya çıkarılması için start verdik. Tarihi evlerin turizm sektörüne kazandırılması amaçlı da ilgililerle görüşmelere başladık" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 17:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?