22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Polis Haftası etkinliklerle kutlandı

Türk Polis Teşkilatı’nın 164. kuruluş yıldönümü nedeniyle Bartın’da tören düzenlendi.
Türk Polis Teşkilatı'nın 164'ncü kuruluş yıldönümü Cumhuriyet alanında düzenlenen törenle kutlandı.

Vali Halil Işık’ın tören kıtasını selamlaması ile başlayan törene, Garnizon Komutanı Vekili İl Jandarma Alay Komutanı J.Kd.Alb.A.Galip İncekürk, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Bekir Gencer, Adalet Komisyonu Başkanı Yalçın Çebiş, protokol üyeleri, polis ve aileleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Türk Polis Teşkilatı'nın 164'ncü yılı kutlama etkinliklerinde İl Emniyet Müdürü Mesut İnce'nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. İl Emniyet Müdürü Mesut İnce'nin günün anlam ve önemini, Bartın'daki hizmetlerini içeren konuşmasının ardından Vali Halil Işık konuşma yaptı. Işık, “Emniyet Teşkilatımızın 164'ncü yıl dönümü kutlu olsun. Öncelikle Türk Polis Teşkilatı'nın 164'ncü yıldönümünün ülkemiz ve teşkilat mensuplarına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 1845 tarihi, Emniyet Teşkilatı için büyük önem taşımaktadır. 10 Nisan 1845 tarihinde Emniyet Nizamnamesi çıkarılmak suretiyle o güne kadar zabıta olarak anılan teşkilat, bu tarihten sonra polis olarak anılmaya başlanmıştır.

Aynı zamanda polisin görevinin, belde halkının güvenliğini sağlamak olduğu belirtilmiştir. Emniyet Teşkilatımız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en köklü kurumlarından biridir. Osmanlı'dan bu yana daima var olmuş, kendini günümüzün koşullarına göre uyarlamak suretiyle de bugünkü çağdaş modern yapısına erişmiştir. Polis Teşkilatımız, devletimizin ve milletimizin demokratik düzen içinde her türlü iç ve dış tehlikelerden uzak tutulması, kanun egemenliğinin sağlanması ve korunması, yurt içinde güvenliğin temini, suç işlenmeye yönelik davranışların önlenmesi, suç işlenmişse de suçluların yakalanarak Adliye'ye teslim edilmesi, trafik hizmetlerinin sağlanması, halkın can, mal, huzur ve güvenliklerinin sağlanması gibi önemli temel görevleri bulunmaktadır.

Bartın halkının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, milletinin birlik ve bütünlüğüne olan bağlılığının yanında, ülkemizde asayişi en düzgün olan illerin başında gelmektedir. Ben Bartın ilinin asayişinden ve güvenliğinden sorumlu bir Vali olarak bununla gurur duyuyorum ve Bartın halkını kutluyorum. Bu görevlerinde özverili çalışmalarını esirgemeyen tüm güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum” dedi.


Vali Halil Işık’ın konuşmasının ardından ilköğretim okulları arasında düzenlenen ‘Polis’ konulu şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi. Emekli polis memurlarının da plaketle ödüllendirildiği kutlama etkinliklerinde, İl Emniyet Müdürlüğü folklor ekibinin oyununun ardından tören geçişi gerçekleşti. Cumhuriyet alanındaki Türk Polis Teşkilatı'nın 164'ncü kuruluş yıldönümü kutlama etkinliklerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü'ne hareket eden Vali Halil Işık ve beraberindeki protokol üyeleri, İl Emniyet Müdürü Mesut İnce'yi makamında ziyaret etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 08:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?