17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Polisin 165. yıl coşkusu

BARTIN'DA POLİS GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Türk Polis Teşkilatının 165. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet alanında tören düzenlendi.

Törene Vali İsa Küçük, Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, protokol üyeleri, emniyet mensupları ve aileleri ile Bartınlılar katıldı.

Vali İsa Küçük, "Kuruluşundan bugüne kadar geçen 165 yılda teşkilatın gelişip güçlenen ve Türk Milletinin gönlünde hak ettiği yeri almasında ve bugün de yücelmesi için çalışan teşkilat mensuplarını kutlarım. Emniyet Müdürlüğümüzün değerli mensupları, insanların toplu olarak yaşadığı her yerde toplum hayatını düzenleyen kurallar ve bu kuralların uygulayıcıları olmuştur ve her zaman kuralların ve uygulayıcıların varlığı, doğruluğu, yerindeliği tartışılmıştır. Bu tartışmalarda toplumlar hukuk devletine sahip olmak üzerinde mutabakata vararak uzlaşmışlardır. Günümüzde hayatın karmaşıklığı ve hızına paralel olarak polisin de toplum hayatındaki etkisi giderek artmaktadır ancak bu etki hukuk devletlerinde kaba kuvvet, korku ve silah gücü olarak değil, devletin şefkat ve sevgi yüzü, hukuka bağlılık ve hukukun üstünlüğüne inancın gücü olarak ortaya çıkmalıdır. Bartın Emniyet Müdürlüğümüzün değerli mensupları, vatandaşlarımızın sizlerden beklediği, ihtiyaç duyduğu anda devletimizin şefkatini, adaletini, hoşgörüsünü, tarafsızlığını sizin şahsınızda görmesi ve hissetmesidir. Bunu asla esirgemeyiniz. Muhatap olduğunuz, müdahale ettiğiniz olay yada kişi, kim ve ne olursa olsun karşınızdaki kişinin bir insan olduğunu ve insan olarak onu önemseyip ona değer verdiğinizi hissettiriniz. İnsana yüce bir değer olarak her zaman saygı duyunuz. Cezacı, ceberut devletin değil, hukuk devletinin polisi olunuz. Vatandaşı rahatsız eden değil, rahat ettiren polis olunuz. Olayların ve kişilerin değil, hukukun emrinde polis olunuz. Saygıdeğer Bartınlılar, Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de uygulamaya konulmuş olan 'Topluk Destekli Polis' uygulaması, sizlerinde desteği ile her gün daha da artan bir başarı ile uygulanmaktadır. Emniyet güçlerimiz, başarılarının altında sizlerin onlara verdiğiniz ve vereceğiniz desteğin ve gerektiğinde göstereceğiniz işbirliğinin çok olduğuna inanmaktadır. Bizim tüm güvenlik güçlerimizle birlikte Bartın'daki varlık sebebimiz ve hedefimiz, her vatandaşın ilimiz sınırları içinde korkusuzca huzur içinde yaşamasını sağlamaktır. Bunun için her zaman çalışmalarda desteklerinizi bekleriz. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Polis Teşkilatımızın ve Bartın Emniyet Müdürlüğümüzün mensuplarına başta İl Emniyet Müdürü olmak üzere her kademedeki görevlilerimizin günlerini kutluyor, şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Değerli çalışma arkadaşlarıma bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki çalışma hayatında başarılar diliyorum. Eşlerine, çocuklarına bu zor hizmet alanında gösterdikleri dayanışma ve destekleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Türk Polis Teşkilatının 165. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen polis konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye girenler ile polis koşusu yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Vali İsa Küçük ve protokol üyeleri tarafından verildi. Cumhuriyet alanındaki törenin akabinde polis korteji geçişi Bartınlılar tarafından alkış aldı.

BARTIN'DA POLİS GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
BARTIN'DA POLİS GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
BARTIN'DA POLİS GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 17:36:03
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 18:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?