17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Projeler hızla devam ediyor

Hattat Holding HEMA Enerji "Batı Karadeniz Enerji Üssü Projeleri" kapsamında gerçekleştirilen yatırımlardan bir bölümü olan Zonguldak - Kandilli Taşkömürü İşletmeleri'nde kömür üretimine ve kömür üretimine dayalı olarak gerçekleştirilen tüm faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

Hattat Holding Hema Enerji A.Ş. Kandilli Taşkömürü İşletmeleri yetkilileri yatırım ve taşkömürü üretimi çalışmaları hakkında gelinen son noktayı, yatırımların içeriğini ve ayrıntılarını açıkladı. Hema Endüstri A.Ş. Kandilli Kömür İşletmesi yetkilisi Nedim Özturan, "Hema Endüstri A.Ş. Kandilli Kömür İşletmeleri'nde bin kişiye yakın bir istihdam gerçekleştirmektedir. İşletmemiz günlük olarak tonlarca kömür üretmekte ve satışa sunmaktadır. Düşük kalorili siklonaltı kömürün zenginleştirilmesi ve değerlendirilebilmesi amacı ile yurtdışından ithal, 'Kömür spiral tesisi' en kısa sürede devreye alınacaktır" dedi.

Hema Endüstri A.Ş. Kandilli Kömür İşletmesi Yetkilisi Nedim Özturan, "Alacaağzı Kuvars Kumu sahasında, kum üretim ve zenginleştirme faaliyetleri devam ettirilmekte olup, kum sevkıyatı yapılmaya başlanmıştır. Bu işletmede ise 50 personel istihdam edilmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 10:58:03
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 14:41:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?