17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Restorasyona kaynak geldi

TARİHİ EVLERİN RESTORASYONUNA 2 MİLYON LİRA KAYNAK

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'da tarihi evlerin onarımları için 2 milyon lira kaynak aktarıldığını belirtti.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, tarihi evlerin onarımı için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığının hibe destekleri ve TOKİ'nin kredileriyle tarihi evleri ayağa kaldırdıklarını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının, son 5 yıl içerisinde toplam Bartın il merkezi ve ilçelerinde toplam 85 adet proje yardımı için 704 bin 506 lira hibe ödemesi yaptı. Milletvekili Yılmaz Tunç, 20 adet tarihi ev restorasyonunun proje uygulama yardımı olarak 570 bin lira ödeme yapıldığını, Bartın'a ödenen toplam yardımın 1 milyon 274 bin 506 lira olduğunu söyledi.

Milletvekili Tunç, "Bartın ili ve Amasra ilçesinde 11 adet tescilli taşınmaz kültür varlığının onarımı ve restorasyonu için Toplu Konut idaresince toplam 822 bin 185 lira kredi tahsis edildi. 11 adet tarihi evin 2 adeti Amasra ilçesinde, 9 adeti Bartın il merkezinde bulunuyor. 11 adet tarihi evin restorasyonu için bugüne kadar 747 bin 385 lira ödeme yapıldı. 9 adet tarihi evin restorasyonu tamamlandı. 2 adet tarihi evin de restorasyon çalışmaları devam ediyor" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, "Bartın'ın tescilli taşınmaz kültür varlıkları açısından çok zengin bir ildir. Bu potansiyeli turizme kazandırmak için çalışıyoruz. Onarım ve restorasyon bekleyen tarihi evleri ayağa kaldırmak için çalışıyoruz. Bu konuda gerekli desteği veren Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2011 Çarşamba 20:28:04
Güncelleme :13 Ocak 2011 Perşembe 09:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?