22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

SABİO şampiyonları ödüllendirildi

Bartın Özel Gülpembe İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen Sayısal Bilimler Olimpiyat (SABİO) sınavında dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri verildi.
 

Bartın Özel Gülpembe İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül törenine Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, BÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal, BTSO Başkanı İsmail Toksöz, Asım Eğitim Hizmetleri Şirket Müdürü Zeyyin Sakareisoğlu, BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, daire amirleri, il genel meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Özel Gülpembe İlköğretim Okul Müdürü Veli Arısoy, Bartın'ın Merkez İlköğretim Okulları 5. 6. ve 7. sınıf öğrencileri arasında, Matematik ve Fen Bilimleri derslerine ilgiyi arttırmak maksadıyla Sayısal Bilimler Olimpiyatı (SABİO) düzenlediklerini söyledi.Okul Müdür Arısoy, "11 Nisan 2009 tarihinde okumuzda yaptığımız sınava 14 okuldan toplam 156 öğrenci katıldı. Sınavda matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 sorulmuş ve soruların 100 dakika içerisinde cevaplanmaları istenmiştir. Öğrencilerimiz sınavdayken velilere de 'Çocuk Eğitimi' konulu seminer verilmişti" dedi. Eğitimin çok meşakkatli ve fedakarlık isteyen bir iş olduğunu anlatan Arısoy, eğitimcilerin mesleğini severek yapmaları ve öğrencilerin de dersleri sevmeleri için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi çağrısında bulundu.

Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt'da, yaptığı konuşmada, Bartın'da 22 bin 386 ilköğretim okulu öğrencisinin bulunduğunu ve Bartın'ın eğitimde Türkiye genelinde üst 20'li sıralarda olduğunu kaydetti. Eğitim çıtasının Bartın'da her geçen sürede artmaya devam ettiğini vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Yeşilyurt düzenlenen SABİO etkinliğinden dolayı Özel Gülpembe İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenlerine teşekkür etti. BÜ Rektörü Kaplan'da, konuşmasında modern dünyanın yarış ettiği tüm alanlarda ülke olarak aynı yarışın içerisinde yer alınması gerektiğini söyleyerek Gülpembe İlköğretim Okulu yönetici ve öğretmenlerini tebrik etti.
 

DERECEYE GİRENLER ALTIN
SABİO'da Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan 5. Sınıf öğrencisi Öykü Selen Uysal, 6. Sınıf kategorisinde Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi Hüseyin Kaçmaz, 7. Sınıf kategorisinde ise Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Furkan Öztürk isimli öğrenciler birinci olmayı başardılar. İkincilikleri ise Şehit Üsteğmen Aydın Aydoğmuş İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Serra Kartal, İMKB İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencisi Buğra Erol, İnönü İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi Cemre Coşkun paylaştı. SABİO'da üçüncülüğe ise Hendekyanı İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Aysu Nur Özmen, İMKB İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencisi Oğuzhan Çağlayan, Cumhuriyet İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi Furkan Ballı isimli öğrenciler adını yazdırdı.

Yine Fatih İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Enes Bükecik, Çaydüzü İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencisi Rabia Bakaç, İnönü İlköğretim Okulu 7.sınıf öğrencisi Onur Duman dördüncü oldu. İMKB İlköğretim Okulu 5 sınıf öğrencisi Arjin Gülümser, Gazi İlköğretim Okulu 6.sınıf öğrencisi Yasir Özer, Cumhuriyet İlköğretim Okulu 7.sınıf öğrencisi Oytun Gündoğdu isimli öğrenciler de beşinci oldular.


Organizasyonunu düzenleyen Özel Gülpembe İlköğretim Okulu'nun centilmenlik ve tarafsızlık gereği katılmadığı SABİO'da birincilere yarım altın, ikincilere çeyrek altın, üçüncülere mp3 çalar hediye edilirken 4.,5. ve 6. olan öğrencileri kalem seti verildi. Dereceye giren öğrencilerin öğretmenlerine giyim çeki, okullarına lazer yazıcı ve katılım belgesi verildi.
Programda davetliler törenin ardından günün anısına okul önünde öğrenci ve protokol ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 20:12:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?