22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Sağlık Müdürlüğü'nden hijyen eğitimi

BARTIN'DA HİJYEN EĞİTİMİ

Bartın Sağlık Müdürlüğü tarafından toplu beslenme işyerlerine ve diğer gıda sektörü hizmet üretiminde bulunan kişilere yönelik hijyen eğitimi düzenlendi.

Bartın Sağlık Müdürlüğü ve Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde Bartın'da hizmet veren gıda sektörü işyerlerine temel gıda hijyeni konusunda eğitim gerçekleştirildi. Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen eğitimde, Eğitim Şube Müdürü Yasemin Güven tarafından "Toplum Beslenmesi ve Hijyen" konusunun önemi ve "Toplu Beslenme İşyerlerinde Hijyen Eğitimi alma ve hijyen kurallarının uygulanmasının sağlanması için yükümlülükler getiren kanun ve düzenlemeler" konularında eğitim verildi. Eğitim Şube çalışanı Tıbbi Teknolog Yeşim Tutumlu ise "Kişisel Hijyen, Besin Hijyeni ve Araç Gereç Hijyeni ile Genel Hijyen sağlama ve dikkat edilecek noktalar" konularında işyerleri temsilcilerine bilgilendirmeler yaptı.

Bilgilendirme toplantısı 2 seans halinde 16 iş yerinin katılımı ile gerçekleşti. Eğitim çalışmalarının 2. aşamasında işyeri çalışanlarına hijyen konusunda sertifika verilecek.

BARTIN'DA HİJYEN EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 10:26:05
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 22:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa aydın IP: 188.3.131.xxx Tarih : 17.09.2010 20:49:46

bartın batı karadenizin gözbebegi ve il oluşundan buyanı olumlu olumzuz bir cok şeyi lehine ceviren ender illerimizden biri konu saglık olunca bunda da cok başarılı bir ekipmana vede ekibe sayip cunki konusunda heralanda rahatlıkla calişabilen birekibe vede o ekibe destek olan bir birinden degerli yöneticilere sayiplar buda calişan arkadaşları ateşliyor ve ortayada cokguzelbir ekip calişması cıkıyor burda yuneticilere vede calişan arkadaşlara cok teşekur ediyorum cunki hicyen modern cagda en önemli konuların başinda geliyor cunki ellerimizlen taşıyacagımız mikrop eger önlemini almasak butun eşe dosta arkadaşa kadar bulaşabiliyor buyuzden saglık mudurlugunun bu konudaki özverisini ve calişmasını gönulden kutluyorum ve hergittigim yerdede anlatıyorum cunki herşeybizim saglıgımız icinyapılıyor bizede yapılan şalişmalara destek vede katılımı cogaltmak düşuyor buyuzden cıkan calişmalarınızı takip edip insanlarımızın o toplantılara katılması yönundede butun ulaşabildigim herkesin katılmasını saglamaya calişiyorum bir vatandaş olarak calişmalarınızda başarılar diliyorum