17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Sağlık Müdürlüğü'nden ücretsiz aşı

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2-6 aylık tüm bebekler için ücretsiz zatürre aşısı başlatıldı.


Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, şimdiye kadar özel aşı olarak sir dozu yaklaşık 100 YTL ve toplam 4 kez uygulanan PNÖMOKOK “zatürre” aşısını rutin aşı takvimine aldıklarını ve aşının bakanlıktan temin edilerek il depolarına geldiğini belirtti.

Aşının yapılmasına 24 Kasım 2008 tarihinden itibaren başladığını belirten Nacaroğlu, aşının 2-6 aylık tüm bebekler için ücretsiz olduğunu belirtti. Nacaroğlu, “Her çocuk bir çiçektir, çiçeklerin suya, bebeklerin aşıya ihtiyacı vardır. Artık bebeklerimiz daha bir güvende, anne ve babalar, aşılama hizmetlerinde bir büyük yenilik daha. Şimdiye kadar ancak özel aşı olarak 'Bir dozu yaklaşık 100 YTL ve toplam 4 kez' uygulanan PNÖMOKOK 'zatürre' aşısı rutin aşı takvimine alınmış olup, bakanlığımızdan temin edilerek il depolarımıza intikal etmiştir.

Ücretsiz olarak 24 Kasım 2008 Pazartesi gününden itibaren, Mayıs 2008 ve sonrasında doğanlar dahil 2-6 aylık tüm bebeklerimizin hizmetine sunulmuştur. En yakın bağlı olduğunuz aile hekiminize müracaat ederek aşılarınızı yaptırmaya bekliyoruz. Tüm çabamız bebekler ölmesin diye. Bir emek bundan daha güzel ve anlamlı hangi amaç için harcanabilir ki, düsturundan hareketle haydi çocuklar aşıya” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 13:15:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?