17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Sahil çöplüğe döndü

Bartın'da etkili olan yağmur yağışı, derelerin taşmasına sebep olurken, dere sularının yükselmesiyle köy ve beldelerin çöplerini de sahile kadar attı. 

Bartın'ın Kurucaşile İlçesi'nde etkili olan yağmur yağışı sonrası sahiller çöplüğe döndü. Yağmur suları ile birlikte köy ve beldelerin çöpleri sahile kadar uzandı. 

Yağmur sebebiyle sahillerde, yağ bidonları, poşetler, kağıt, şampuan kutuları, su şişeleri ve bir çok ev ve işyerlerinde kullanılan atık malzemeler sahile vurdu. Yağmur suları ile sahile vuran çöplerin temizleneceğini ifade eden Kurucaşile Belediye Başkanlığı yetkilileri, özellikle çevre konusunda vatandaşların daha duyarlı olmasını istedi. Yağmur sonrası oluşan çevre kirliliğine, yaz sezonu öncesi turistlik koy olan Kapısuyu sakinleri tepki gösterdi.
 
Vatandaşlar, "Herkesin evinde çöpü var. Bunları nasıl buralara geliyor anlayamıyoruz. Yazık. Bu çevre hepimizin. Yaz günü buralar yerli ve yabancı turistlerle dolup taşıyor. Şu manzarayı gören olsa buralara gelmez" diyerek tepkisini dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 15:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?