17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Sahili temizlediler

Bartın Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri, Uluslararası Eko-Okul Projesi kapsamında İnkumu'nda sahil temizliği yaptı. Minik yüreklerin bu davranışı, büyüklere örnek oldu.


Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun çevrenin korunması ve çevreye atılan çöplerin geri dönüşümünün sağlanması amacıyla geliştirilen Uluslararası Eko-Okul ve Comenius projeleri kapsamında gerçekleştirilen çevre temizliği programı doğrultusunda Bartın'ın turistik beldesi İnkumu'nda caddelerde çöp toplandı.


Eko-Okul Koordinatör Öğretmeni İlter Altun, dünyanın hızla kirlendiğini, bu yüzden öğrencilerle birlikte çevre ile ilgili 2 proje geliştirdiklerini belirtti. Bugün buraya öğrenciler ile birlikte planlanmış bir program için geldiklerini anlatan Altun, şöyle konuştu: "Doğal kaynaklarımız gittikçe azalıyor. Öğrencilerimiz ile birlikte elimizdeki imkanları kullanarak mesaj vermek istedik. Hep birlikte çevreye duyarlı olduğumuzu göstermek istiyoruz. Dünya gittikçe kirleniyor. İnsanlar önce kendi evinin
kapısının önünü daha sonra da yaşadığı çevreyi temizlemeli. Biz bugün miniklerle çevre temizliği yaptık, umarız büyüklere de örnek olur."


Sahil temizliği yapan öğrenciler ise, daha önce Bartın'da yürüyüş yaptıklarını belirterek "İnkumu'nda ise çöp toplama düzenlemesi yapıyoruz. Herkesi temiz olmaya davet ediyoruz. Temizliği sürdüreceğiz. Yerlere çöp atmayalım. Çevreyi kirletirsek, çevremiz hiç temiz olmaz. Yeşillikleri de korumamız gerekiyor" dediler.
Öğrenciler daha sonra hijyenin sağlanması için eldiven kullanarak çöp poşetlerine çevreye ve sahile atılan çöpleri topladı. Öğrencilerin topladığı çöpler yığıntı oluştururken, çevreyi temizlemenin mutluluğunu yaşayan çocuklar, "Çevremizi temiz tutalım" şeklinde slogan atarak önce Bartın halkına daha sonra da tüm Türkiye'ye anlamlı bir mesaj verdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 18:31:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?