22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Sahilin öncesi ve sonrası

Bartın'da üniversite öğrencileri tarafından yapılan sahil temizliği sonrasında ortaya çıkan manzara herkesi şaşırttı. 15 dakika ara ile çekilen fotoğraf çevre temizliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.


Bartın merkeze bağlı Kızılkum sahilinde yapılan Bartın Kent Konseyi Kentsel Planlama ve Tasarım Meclisi, Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri, Bartın Kent Konseyi Kentsel Planlama ve Tasarım Meclisi ile Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Peyzaj Mimarları Odası Bartın Öğrenci Üye kolu tarafından gerçekleştirilen "Kirletmek kirlenmektir" konulu farkındalık çalışması sırasında 15 dakika ara ile çekilen fotoğraf çevre kirliliğini ortaya koydu. Bartın Valiliği, Bartın Belediyesi, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ve Eskiz Cafe'nin katkılarıyla yapılan sahil temizliğine 120 öğrenci katılmış, 1 saatte 300 poşet çöp toplanmıştı. Sahil temizliğine başlamadan önce çekilen fotoğraf ile sahil temizliğine başlanıldıktan 15 dakika sonra çekilen fotoğraf arasındaki büyük fark gözler önüne serildi.


Üniversite öğrencilerinin gayretleri sonucunda 15 dakikalık çalışmada sergilenen fotoğrafın ne kadar önemli olduğu gözlendi. Öğrenciler, çevre bilincine dikkat çekebilmek için böyle bir çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirterek, herkesi çevreye karşı sorumlu olmaya çağırdı.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 17:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veysel kaya IP: 85.181.54.xxx Tarih : 8.01.2009 04:26:59

slm. Ben Bir BARTIN,LI olarak bu manzarayi her izinde Bartinin sahillerinde görüyorun. nedense yetkililer her zaman spor külübüne diyerek daima araclardan günlük para topluyorlar evi olanlardanda yillik. soruyorum bu paralar nereye gidiyor. nicin temizlik icin harcanmiyor. tabiki seryar ve normal esnafda yeterince vergi veriyorlar. temizlik sifir,emmiyetsifir, tabiki birde bizim milletde cok duyarsiz hep ne olarak diyorlar.