17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Şahne Köyü'ne 12 bin fidan

Bartın Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile yapılan ve daha önce yağmur nedeniyle ertelenen fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Çocukların çevre bilincinin geliştirilmesi, okul bahçelerinin ağaçlandırılması gibi amaçlarla 3 yıl önce hayata geçirilen 'Bir öğrenci bir fidan" projesinin Şahne köyündeki etabına Vali İsa Küçük, Belediye Başkanı Cemal Akın ve Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Vali Yardımcısı Ali Akça, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Sarıbaş, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şakir Erdem ve öğrenciler katıldı.

Çevre ve Orman Müdürü Zeki Şaltu, "Projeye dört elle sarıldık. Yaklaşık 1993 yılından beri bu meslek hayatı içerisindeyim. Bugüne kadar yaptığımız en hayırlı çalışmalardan bir tanesi olduğunu düşünüyorum. Bir öğrencinin tohumun fidan, fidanın ağaç haline geldiğini görmesi kadar güzel ve kutsal bir olay olamayacağını düşünüyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Milli Eğitim Bakanlığının genelge ile yeşili koruma, ağaç sevgisini aşılama ve çocuklara bu gelişimi eğitim öğretimin yanında daha tabana indirici bir faaliyet olarak gösterme konusunda talimat verdiğini söyledi.

Yeşilyurt, "'Yeşil görmeyen gözler kör olur' demiş atalarımız. Onun için ağaç sevgisinin önemini genç kuşaklara aktarmak bizlere düşüyor. Ağacı sevmek vatanı sevmekle eşdeğerdir. Bartınlı hemşerilerimizden ve öğrencilerimizden tek isteğimiz ağacı korumalarıdır. Bu yeşilliği ileriye taşıma adına herkese görev düşmektedir. Bilhassa genç öğrencilerimizin daha duyarlı olması için öğretmen arkadaşlarıma da büyük görevler düşmektedir. Bu proje hedef 24 bin. 24 bin bir öğrenci bir fidana yakın olarak 8 bin ceviz ağacı geri kalan kısmı fıstık çamı olarak yola çıktık. Tohumdan başlayarak bu yola geldik. İnşallah eğitim ve öğretimin yanında bu değerli ve yararlı projelerin devamı konusunda bu çalışmalar devam edecek. Ağaç vatanı sevmekle eşdeğerdir" diye konuştu.

Bartın Valisi İsa Küçük de, "Eğer topraktan gerekli ekonomik değeri alamıyorsak, toprağa bakım faaliyetlerini sağlayamıyorsak işte bugün komşumuz Yunanistan'ın başına gelenler bir gün bizlerin de başına gelir. Yolumuz işgal edilebilir. Eğer Vatan toprağını ekip dikmezseniz, işlemezseniz bir gün borçlanırsınız yaşamak için. Şimdi tüketim toplumu, tüketim ekonomisi sürekli gündemde. 'Her şeyini sat, ama daha çok tüket' diyorlar. Bu sisteme karşıyız. Biz hiçbir şeyi satma, daha çok üret diyoruz. Üretim olmadığı sürece bir gün işte komşumuzun başına gelenler bizimde başkalarının da başına gelebilir. Mutlaka üretmeliyiz. Yerelleşmenin, yerel yönetimlerin tartışıldığı ve önemsendiği bir dönemde böyle bir projenin hayata geçirilmesi için Ankara'dan emir beklemiş olmanın da bir çelişki olduğunu düşünüyorum. Yani Milli Eğitim Bakanlığımız böyle bir proje uygulayın demeseydi. Bizler buradaki yerel yöneticiler olarak böyle bir proje uygulamayacak mıydık? Ya da Milli Eğitim Bakanlığımızın bir talimat vermesini mi beklemeliydik, elbette hayır. Bu işleri herkes kendisini vatana millete karşı sorumlu hisseden herkes sırası zamanı yeri geldiğinde yapmalıdır. Ama şu anda üzülüyorum. Hiçbir köylü vatandaşımız yok. Şehirden gelen öğrencilerimiz ve devlet memurları var çoğunlukta. Eğer bu işlere biz sahip çıkmazsak değerli arkadaşlar bu topraklar bir gün ayağımızın altından kayar gider" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 10:40:04
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 12:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?