18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Saime Toptan Bartın'da

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, Bartın Köksal Toptan Lisesi Gençlik ve Spor Kulübünün açılışını yaptı.

Saime Toptan; sporun, müzik, resim ve güzel sanatlar gibi ortak bir dil olduğunu, sporun bilimsel denetim ve gözetimler altında yapılması gerektiğini belirtti.


TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın adını taşıyan Bartın Köksal Toptan Lisesi'nin Gençlik ve Spor Kulübü'nün açılışını yapan Saime Toptan, engelli çocukların spor alanlarına kaydırılmasını istedi. Engelli gençlerin azim ve kararlılık içerisinde başaramayacağı hiç bir şeyin olmadığını belirten Saime Toptan, "Böyle güzel günlerde bir araya gelmek çok güzel. Hepimizin bildiği gibi spor insanlığın ortak dilidir. Spor, müzik, resim ve güzel sanatlar gibi ortak dildir. Bunlar bir alışkanlığımız olmalıdır. Çünkü o sağlık, mutluluk iletişim, başarı ve özgüven demektir. Spor aynı zamanda, yetenek, cesaret ve paylaşmak ve neşedir. Onun için sporun derli toplu icra edilmesi gerekir. Bilimsel olarak yapılması gerekir. Ülkemizde bilimsel olarak spor faaliyetlerini yaptıracak eğitimcilerin yetiştirilmesine 1988 yılında başlandı. İlk kez Hacettepe Üniversitesi ile Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nde Spor Yüksek Okulları açılmıştır. Daha sonra 1992 yıllarında açılan bu okullarda engelliler ile ilgili bazı bilgilerin verildiği derslerin de konulması kabul edilmiştir. Engelliler ile ilgili spor çalışmalarının olimpiyatlar anlamında kabul edilmesi de dünyada olimpiyat komitesi tarafından 1988 yıllarına rastlamaktadır. Yurt dışı gezisinde Slovenya'da bir özel eğitim merkezine gittik. Merkezi gezerken koridorlarında Antalya Özel Olimpiyatlarında çekilmiş fotoğrafların yer aldığını ve bütün öğrencilerin Antalya diyerek bana resimlerini gösterdiğini gördüm. Spor ortak bir dildir. Oradaki çocuklarımız, bizim çocuklarımız gibi engelli olmasına rağmen, spor kimliğiyle, engelli olmayanlardan son derece farkız bir şekilde kendileriyle gurur duydukları her halinden belli. Resimleri bana anlattılar. O nedenle spor ile ilgili çalışmaları bilimsel olarak gerçekleştirirsek, uluslar arası müsabakalarda başarı şansımızın daha artığını görüyoruz. Köksal Toptan Lisesi Spor Kulübü'nün yapacağı çalışmalara önem veriyoruz. Gerek Toptan Lisesi gerekse diğer liselerimizin Türkiye çapında önemli başarıları var. Bundan sonra başarılara daha da katlanarak
devam edecektir. Bu başarıları çocuklarımız ve geleceğimizden bekliyoruz. Hem zihinsel ve bedensel koordinasyonu için spor önemlidir. Engellilerimiz, başarmış olmanın ona verdiği güç ile diğer arkadaşlarına örnek olmayı da sağlayacaktır" dedi.
TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan konuşmasının ardından Köksal Toptan Lisesi Gençlik ve Spor Kulübünün açılışını yaptı. Saime Toptan burada engelli bir sporcuya hediye verdi. Saime Toptan daha sonra da Köksal Toptan Lisesi Mezunları Derneğinin açılışını Bartın Valisi İsa Küçük'ün eşi Emine Küçük ile birlikte yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 17:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?