18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Salı günü tıraş yok!

BURADA SALI GÜNLERE TIRAŞ YAPILMIYOR

Bartın'da Salı günleri tıraş yapılmıyor. Salı günü işyerini açıp, tıraş yapan berbere 500 lira ceza kesiliyor.

Bartın merkeze bağlı Kozcağız Beldesi'ne gittiğinizde eğer tıraş olmak isterseniz, Salı gününü seçmeyin.

Çünkü Salı günleri kuaförler ve berberler kapalı oluyor. Kozcağız Beldesi'nde alınan bir karar gereği Salı günleri tıraş yapılmıyor. 23 erkek ve kadın kuaförü ile berberin bulunduğu Kozcağız'da Salı günleri işyeri açılmıyor. Berberler ve kuaförler, damat tıraşı bile olsa işyerini açmamak için birbirine söz verdi.

Alının karar gereği işyerini Salı günü açan esnaflara 500 lira para cezası kesiliyor. Kozcağız'da kuaförlük yapan Necmi Altuğ, bu kararın alınmasında Kozcağızlı meslektaşlarının önemli rolü olduğunu belirtti. Altuğ, "Kozcağız'da Salı günleri kuaför açılmıyor. Çünkü böyle karar alındı. Damat tıraşı da olunsa, açmamaya söz verdik. Bunu dernek kararı ile de Kozcağız'daki 23 kuaför ve berbere duyurduk. Esnaflarımız da bu duruma alıştı. Burada Salı günleri işlerin neredeyse hiç olmadığı bir durum yaşanıyor. Bunun için böyle bir karar alındı" dedi.

Kozcağız Beldesi'nde yaşayan vatandaşlar da, kuaför ve berberlerin durumuna alıştıklarını, ihtiyaç olması durumunda tıraşlarını ya evde olduklarını, yada Pazartesi veya Çarşamba gününe denk getirmeye çalıştıklarını söyledi. Kuaförler ve berberlerin bazıları da, acil durumlarda evlere gidildiğini ve vatandaşların mağdur edilmediğini, buna rağmen kesinlikle Salı günleri işyerlerinin açılmadığını belirtti.

BURADA SALI GÜNLERE TIRAŞ YAPILMIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 16:13:05
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 17:11:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat zor IP: 85.96.235.xxx Tarih : 8.10.2010 17:05:47

necmi abinin soyadı ne zamandan beri altug biz durgut biliyoduk