17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Şampiyon yine şampiyon

2007 yılında Kocaeli'nde yapılan MUAY-THAİ Türkiye Şampiyonası'nda kırık ayakla şampiyon olan Bartınlı sporcu Armağan Çağ, 2008'de de tekrar şampiyon oldu. MUAY-THAİ şampiyon olan Armağan Çağ, Bartın Gençlik Spor İl Müdür Vekili Ertan Orhan'ı ziyaret etti.

Yeşil Bartın Gençlik Spor Kulübü sporcularından Armağan Çağ, 2007 yılında Kocaeli'nde düzenlenen MUAY-THAİ Türkiye Şampiyonası'na artı 51 kiloda katılarak mücadele etmişti. Çağ'ın yarı final maçında ayağı kırılmış ve kırık ayakla finalde mücadele etmişti. Armağan Çağ, finalde kırık ayağına rağmen Karabüklü rakibini 25-10 yenerek MUAY-THAİ Türkiye Şampiyonu olmuştu. Artı 63 kiloda 21-23 Kasım 2008 tarihleri arasında Sivas'ta yapılan MUAY-THAİ Türkiye Şampiyonası'na yıldızlar kategorisinde katılan Armağan Çağ, tekrar şampiyon oldu. 2008'de de MUAY-THAİ Türkiye Şampiyonu olan Armağan Çağ ve Antrenörü Hulusi Elmas, Bartın Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ertan Orhan'ı ziyaret etti.

Bartın Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ertan Orhan, genç sporcuyu tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Orhan, "Spor turizmi elçisi olarak görev yapıyorsunuz. Hocamızla devamlı fikir alışverişindeyiz. Böyle güzel müsabakaları Bartın'da halkıma izlete bilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bartınlı spor severlerin huzuruna bir Türkiye şampiyonu çıkarmak o coşkuyu, heyecanı vermek, sizin gibi gençlerin sayesinde diğer gençlere örnek olup, sporun gelişmesinde büyük fayda sağlayacağını düşünmekteyim. Başarılı sporcular başarılı öğrencidir. Hedefimiz bu. Eğitim öğretimden hiçbir şekilde geri kalmamalıyız. Derslerimiz ne kadar iyi olursa bizim spor yeteneğimiz, hocamızın sporla ilgili verdiği taktikler o derece faydalı olacaktır. Senin bu noktaya gelmende ailenin, okul müdürünün ve öğretmenlerinin desteklerine teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

MUAY-THAİ Türkiye Şampiyonu olan Armağan Çağ, "Adıyamanlı rakibimi yendim. 2. turda İzmirli rakibim kendimden kat kat büyük olmasına rağmen büyük bir farkla onu da yendim. 3. maçımda Mersinli biriyle karşılaştım. Tekniği güzeldi, çok zorlandım. 3. tura uzadı. Ama çaba sarf ederek onu da yendim. Final maçımda ise, Kocaelili rakibim havlu attı. Dayanamadı. Büyük bir farkla yendim ve şampiyonluğa ulaştım" dedi.

Armağan Çağ, yıldızlar kategorisinde Bulgaristan'da yapılacak olan yıldız erkekler Balkan Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nda yerini alarak Türkiye'yi temsil edecek.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 22:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zaza IP: 85.110.143.xxx Tarih : 27.11.2008 18:15:58

helal olsunn valla bartından böyle bir sporcunun çıkması gurur verici başarılarınını devamnı dilerim...