16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Sanayi Fuarı törenle açıldı

49 üretici firmanın katıldığı Bartın Sanayi ve Ticaret Fuarı ile METEF açıldı. 5 Haziran’a kadar gezilebilecek fuarın açılışında bir konuşma yapan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girebilmesi için rekabeti yakalaması gerektiğini ifade etti.

Toptan, "Artık yavaş yavaş tabana yayılarak insanımızın mutluluğuna ve refahına hizmet eden mekanizmalar ve yatırımlar yürürlüğe girmektedir. Başka çaremiz yok. Dünya ile yarışacak ve rekabet edebilecek hale gelmezsek, bırakın Avrupa Birliği üyesi olmayı, bugün bulunduğumuz konumdan da çok gerilere gideriz. Sanayi ve bilimi birleştirdiğimiz ve uyumlu hale getirdiğimiz; ilimi, ticaret sektörünün her alanına egemen kıldığımız zaman bütün dünya ile rekabet edecek bir gücümüz olduğunu herkese gösteririz" dedi.

METEF’te ise öğrencilerin atık malzemelerle yaptığı mini cip, büyük ilgi çekti. Endüstri Meslek Lisesi Tesisat Teknolojisi Bölümü’nün 12 öğrencisi tarafından 4 ayda tamamlanan mini cip, 1 kilometrede 40 bin liralık benzin yakıyor.

M. AHMET OKTAY-BARTIN (İHA)
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 02:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?