17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Santral broşürleri ilgi görmüyor

TERMİK SANTRAL BROŞÜRLERİ İLGİ GÖRMÜYOR

Bartın'ın Amasra ilçesinde yapılması düşünülen termik santral konusunda çevreciler tarafından oluşturulan Bartın Platformu tarafından bastırılan ve termik santralin zararlarını anlatan broşürlere artık ilgi gösterilmiyor.

Bartın'ın Amasra ilçesinde kurulan stantlarda Amasra'ya gelen yerli ve yabancı turistlere dağıtılan "Termik Santrale Hayır" broşürlerine artık rağbet gösterilmiyor. "Tehlikenin Farkındayız" başlığıyla verilen ve "Farkındayız. Amasra'da yapılacak bir termik santralin çevreye, insan sağlığına ve Bartın ekonomisine zararlı olacağını düşünen kurum ve kişileri bir araya getiren 9 Nisan 2010 tarihli toplantı sonucunda 'Bartın Platformu' kurulmuştur. Termik santrale karşı yapılacak olan toplumsal ve hukuksal mücadele artık bu platform çatısı altında yürütülecektir. Bartın'ın geleceğinin karartılmasına izin vermeyecek bütün vatandaş ve kurumları bu platforma katılmaya çağırıyoruz. Bizler, Bartın Platformu olarak, yapımcı şirketi, mevzuata ve mevcut planlara aykırı olan, Bartın halkının havasına, suyuna ve toprağına ortak olarak Bartın'daki turizmi, tarımı, ormancılığı, balıkçılığı ve sağlıklı yaşamayı bitirecek olan termik santral yapma ısrarından vazgeçmeye, kömürü çıkarma konusunda samimiyse kömür üretimi için daha ciddi çalışmalar yapmaya çağırıyoruz" şeklinde hazırlanan broşürler vatandaşlar tarafından ilgi görmüyor. Amasra'da kurulan stantlarda CHP yönetimi adına yer alan Gökçe Altunbaş, "İş sahası açılacak diye gençler broşürleri almıyor" dedi.

Amasra'da yaşanan bu gelişme, Bartın'daki işsiz gençlerin yapılacak yatırım konusunda karar verdiğini yada kararsız olduğunu gözler önüne seriyor.

TERMİK SANTRAL BROŞÜRLERİ İLGİ GÖRMÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 10:56:03
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 11:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?