17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

SBS'ye giren öğrencilere sürpriz

BARTIN'DA SBS'YE GİREN ÖĞRENCİLERE SÜRPRİZ

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bartın'da da "Seviye Belirleme Sınavı" (SBS) heyecanı yaşandı. Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü Bartın'da sınava giden 2 bin 40 öğrenciye sınava girerken, su, şeker, çikolata ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

Bartın'da SBS öncesinde bir ilk yaşandı. Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerin sınav öncesinde motivasyonunun sağlanması ve heyecanlarının giderilmesi için örnek bir uygulama başlattı. Ticaret Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Köksal Toptan Lisesi, Anadolu Öğretmen lisesi, Davut Fırıncıoğlu Lisesi, Cumhuriyet Lisesi ve Bartın Lisesi'nde toplam 2 bin 40 öğrenci SBS sınavına girdi. Bartın'da bulunan Selen Su 173 koli toplamda 2 bin 60 adet içme suyunu, Ceylan Kırtasiye 500'er adet kalem, kalem tıraş, silgi, Ece Kırtasiye 300'er adet kalem, kalem tıraş, silgi, Sargın Kırtasiye 500'er adet kalem, kalem tıraş, silgi, Zirve Kırtasiye 300'er adet kalem, kalem tıraş ve silgi ile Sembol Kırtasiye 100'er adet kalem, kalem tıraş ve silgiyi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hediye etti. 6. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı öncesinde sınava giren öğrencilere kolonya ve su ikram edildi. Bartın Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İdris Bakırhan koordinasyonunda sınava giren öğrencilere içme suyu, stres sırasında oluşan mide ağrısının giderilmesi için şeker, çikolata ile sınavda kullanacakları kalem, kalem tıraş ve silgiden oluşan set dağıtıldı. Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Türkiye'de ilk defa gerçekleştirdikleri bu uygulama ile çocukların motivasyonu sağlamak ve öğrencinin heyecanını gidermek istediklerini söyledi.

Bartın'da yapılan uygulamayı değerlendiren öğrenci velileri ise bu uygulamanın memnuniyet verici olduğunu söyledi. Veliler, "İlk defa Türkiye'nin geleceği olan çocuklara yönelik yapılan bu uygulama çok güzeldi. Çocuklarımız her ne kadar iyi hazırlansa da sınav öncesinde heyecanlanıyor veya motivasyonu bozuluyor. Bu uygulama büyük katkı olmuştur. İlk defa çocuklarımız evlerinde ders yapar gibi rahat bir şekilde sınavlarına girdi. Şunu çok iyi biliyoruz ki, bu uygulama sonrasında sınava giren öğrencilerin daha başarılı olacağı ortada. Sonuçlar açıklandığında bu uygulamanın ne kadar yararlı olduğunu da herkes görecek" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2010 Pazar 12:22:00
Güncelleme :13 Haziran 2010 Pazar 12:35:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?