17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Sebze fiyatları zamlandı

Bartın'da, köylü pazarı ve manavda domates ve salatalık fiyatları artış gösterdi.

Geçen hafta 1.5 YTL' ye satılan domates bu hafta köylü pazarında 2 YTL' ye satılırken, yine geçen hafta 1 YTL' den satılan salatalık da 1.5 YTL' den satıldı.

Fiyatlardaki artış vatandaşın alım gücünü azalttı.


Bartın'da köylü pazarı ile manavlarda sebze fiyatları adeta birbirleriyle yarışıyor. Geçen hafta manavda 1.7 YTL' ye köylü pazarında ise 1.5 YTL' ye satılan domates, bu hafta başında manavda 1.8 YTL' ye köylü pazarında ise 2 YTL' ye kadar çıktı. Domates gibi salatalık fiyatları da geçen haftaya oranla tavan yaptı. Manavda geçen hafta 1 YTL' ye satılan salatalık 1.5 YTL' ye, köylü pazarında da 1 YTL' ye satılan salatalık 1.5 YTL' ye çıktı.

Domates ve salatalık fiyatlarının yanı sıra marul 1.5 YTL' ye, taze fasulye 2.5 YTL' ye, patlıcan 1.5 YTL' ye ve ıspanak da 2.5 YTL' ye kadar satıldı.
Köylü pazarı ve manavlardaki sebze fiyatlarının artması vatandaşların tepkisine de sebep oldu. Vatandaşlar, "Zam pazarda başlıyor. Hafta başı olmasına rağmen, sebze fiyatları sanki borsaya endeksli gibi artış gösteriyor. Alım gücümüz azaldı. Geçen hafta 2 kilo domates 2 kilo salatalık alıyorduk, bu hafta ise 1.5 kilo domates ve 1.5 kilo salatalık alıyoruz. Yanına da bir bağ marul ve bir bağ ıspanak haftayı tamamlıyoruz. Böyle giderse pazarda dökülen artıkları almaya başlayacağız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 11:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?