17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Şehit annesini duygulandıran ziyaret

Bartın Valisi İsa Küçük,  Anneler Günü sebebiyle Bartın'ın Ulus ilçesinde, 1982 yılında Şırnak'ta şehit olan Erdoğan Taşkın'ın evini ziyaret etti.

Ziyarette Jandarma Komutanı şehit askerin annesinin elini öptü. Vali Küçük, şehitlerin unutulmadığını ve asla unutulmayacağını söylerken, Jandarma alay Komutanı J. Kıd. Alb. Galip İncekürk ise, Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Bartın Valisi İsa Küçük, eşi Emine Küçük, Ulus Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan ve İl Jandarma Alay Komutanı J. Kd. Alb. Galip İncekürk, Anneler Günü sebebiyle Ulus ilçesindeki şehit askerin evini ziyaret etti. 18 Şubat 1982 tarihinde vatani görevini yaptığı Şırnak-Silopi 2. Sınır Bölük Komutanlığında göreve giderken aracın teröristlerce döşenen mayına teması sonucu şehit olan Şehit Jandarma Er Erdoğan Taşkın'ın evini ziyaretinde duygulu anlar yaşandı.

Şehit Jandarma Er Erdoğan Taşkın'ın annesi Pembe Taşkın ve eşi Serpil Taşkın'ın anneler gününü kutlayan heyet şehidin ailesine çiçek ve çeşitli hediyeler takdim etti. Vali İsa Küçük, "Onlar milletimizin bekası ve yaşaması için şehit olarak varlıklarını Türk varlığına armağan etmişlerdir. Şehidimiz Taşkın, sizin evladınızdı ama şehidimiz artık tüm Türk milletinin evladı oldu. Bizlerde kabul ederseniz birer evladınız olarak geldik. Türk milleti kendisine yararı dokunan, fedakar kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi her zaman bağrına basar.

Bugünde onu göstermek istedik. Unutmadık ve asla unutmayacağız ama hainlerde durmuyor. Bugünlerde yeni şehit verdik ama her zaman düşmanlar, hainler duvara çarpıp geri dönecektir. Milletimiz birlik ve beraberliği Mehmetçiğimizin sayesinde geçmişte nasıl korunduysa bugün ve gelecekte de öyle korunacaktır. Ne zaman bir isteğiniz, bir ihtiyacınız olduğunda bizleri mutlak suretle haberdar edin. Şehidimizin mekanı cennet olsun, inanıyoruz ki Allah tüm şehitlerimizin üzerinden rahmetini esirgemeyecektir" dedi.

"HAİNLER ASLA TÜRKİYE'YE BÖLEMEYECEKTİR"
Şehit Jandarma Er Erdoğan Taşkın'ın annesi Pembe Taşkın, babası Cafer Taşkın ve eşi Serpil Taşkın Vali İsa Küçük ile eşi Emine Küçük ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken, İl Jandarma Alay Komutanı J. Kd. Alb. Galip İncekürk'de duygulandıran bir konuşma yaptı. İncekürk, "Dünya üzerindeki hiçbir ülkede oğlunu askere gönderip de şehit olduğu haberini alan hiçbir anne ve baba vatan sağ olsun demez. Bu sadece bizim milletimize özgü, Mehmetçiğimizin anne ve babasına özgü bir özelliktir. Türk milleti üç şeye kına yakmaktadır. Birincisi kurbanlık koça, ikincisi geline ve bir de askere giden Mehmetçiğe ki anlamı da birincisi Allah yolunda kurban olsun diye, ikincisi yeni ailesinin yolunda kurban olsun diye ve üçüncüsü de vatan için kurban olsun diyedir. Bunlar ancak büyük vatan sevgisiyle açıklanabilir kavramlardır. Hainler asla Türkiye'yi bölemeyeceklerdir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2008 Pazar 20:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?