22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Selin bilançosu ağır

Bartın'da yaşanan sel felaketinin bilançosu açıklandı. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, bir daha böyle bir sel felaketinin yaşanmamasını diledi.

Geçen günlerde Bartın'ı esir alan selin ardından şehri temizleme çalışmaları devam ediyor. Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, Bartın'da meydana gelen sel felaketinin hasarının büyük olduğunu belirtti. Büyük bir sel felaketi yaşandığını belirten

Toksöz, şöyle konuştu: "Bu sel afeti neticesinde Organize Sanayi Bölgesi'nde fazla büyük zarar olmadı iki üç fabrika dışında. Organize Sanayi Bölgesi dışında kalan Rimaks Tekstil çok büyük zarar gördü. Köylerimiz zarar gördü. 473 bina hasar gördü, 9 bin 100 dekarlık tarım alanı zarar gördü. 121 konut, 205 işyeri ve 246 diğer binalar olmak üzere toplam 473 bina zarar görmüştür. Bu netice itibariyle il genelinde ortalama zarar yüzde 25'tir. Merkez ilçe dahil 75 köyde 1170 çiftçiye ait 9100 dekarlık tarım alanında çok büyük zarar var. Netice olarak Bartın Belediyesi'nin de çok büyük zararı oldu."

Yaklaşık 1 milyon 500 bin TL'lik zarar oluştuğunu anlatan Toksöz, sözlerine şöyle devam etti: "Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm zarar gören kişilere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah bir daha böyle sel felaketi göstermesin."

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 18:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?