17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Senagalli öğrenciler veda etti

SENAGALLİ ÖĞRENCİLER BARTIN'DAN AYRILDI

Bartın Özel Gülpembe İlköğretim Okulu tarafından İngilizce Yaz Okulu 2010 programı kapsamında Bartın'a gelen Senegalli öğrenciler kentte büyük ilgiyle karşılandı.

Özel Gülpembe İlköğretim Okulu tarafından açılan İngilizce Yaz Kursu nedeniyle Senegal'deki Türk okullarında eğitim gören 18 Senegalli öğrenci Bartın'a konuk oldu. Özel Gülpembe İlköğretim Okulu ve diğer okullarda eğitim gören 22 öğrenci İngilizce Yaz Kursunda 3 yabancı İngilizce öğretmeni eşliğinde 18 Senegalli öğrenciyle birlikte İngilizce öğrendi. 12-14 yaş aralığından oluşan 18 Senegalli öğrenciyi açtıkları İngilizce Yaz Kursu nedeniyle iki hafta boyunca Bartın'da ağırladıklarını belirten Özel Gülpembe İlköğretim Okulu Müdürü Veli Arısoy, "3 yabancı İngilizce öğretmeni eşliğinde yapılan İngilizce eksenli eğitimlerden hem çocuklarımız hem de velilerimiz çok mutlu oldular. İki hafta boyunca 50 saatten oluşan İngilizce eğitimleri neticesinde çocuklar İngilizce'yi sevdi. Resmi dilleri Fransızca olan Senegalli öğrenciler okulumuzun ve diğer okulların öğrencilerinden oluşan öğrencilerle İngilizce buluşma noktaları oldu. Senegal'de Türk okullarında eğitim gören Senegalli öğrenciler Türkçelerini de daha da pekiştirme imkanı buldular" dedi.

SENEGALLİ ÖĞRENCİLER TÜRK KÜLTÜRÜNÜ ÇOK SEVDİ

Senegalli öğrencilere yönelik İngilizce eğitimlerin yanında okul olarak piknikler, Amasra, Safranbolu, Abant gezileri de düzenlediklerini belirten Özel Gülpembe İlköğretim Okulu Müdürü Veli Arısoy, "Senegalli öğrenciler Bartın'ımızı, ülkemizi çok sevdiklerini defalarca dile getirdiler. Kurumlar ve ülkeler arası dayanışma ve diyalog adına düzenlediğimiz İngilizce Yaz Kursu çok verimli geçti. Senegalli öğrencilerimiz Bartınlıların evlerine yemek davetlerine gittiler. Gittikleri yerlerde büyük ilgiyle ağırlandılar. Türk kültürü, ahlak ve terbiyesini gördüler, misafir oldukları ailelerin ve kursa katılan Bartınlı çocukların mail adresi ve iletişim bilgilerini alarak diyalogun devam edeceğini gösterdiler. Kurs bitiminde 18'i Senegalli olmak üzere 40 öğrencimize sertifikalarını vereceğiz" diye konuştu.

BARTINLI ARKADAŞLARINI SENEGALE DAVET ETTİLER

İki hafta boyunca misafir edilen Senegalli arkadaşlarıyla oyunlar oynadıklarını, çeşitli geziler yaptıklarını, aynı sıralarda oturarak İngilizce öğrendiklerini, Türkçe şarkılar söyleyip, İstiklal Marşı'nı okuduklarını, Türkçe konuştuklarını anlatan Gülpembeli öğrenciler ise, Senegalli arkadaşlarının hafta sonu Bartın'dan ayrılacak olmalarından üzüntü duyduklarını söylediler. Bartın halkını ve Bartınlı arkadaşlarını ülkelerine davet eden Senegalli öğrenciler ise, ülkelerine gittiklerinde ailelerine Bartın ve Türk insanının misafirperverliğini, sıcaklığını anlatacaklarını ifade ettiler. Bartın'ı ve Türkiye'yi çok sevdiklerini anlatan Senegalli öğrenciler de "Bartın'dan ayrılmanın üzüntüsünü şimdiden yaşıyoruz. Beden olarak ayrı olsak da sevgi ve barış adına gönlümüz birdir. Sevgi, barış ve diyalogun hakim olduğu, çocukların hiç ölmeyeceği yeni bir dünya kuracağız" şeklinde konuşarak duygularını dile getirdiler.

Senegalli öğrencilerin Bartın Valiliği, Bartın Üniversitesi, belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretlerini gerçekleştirip hafta sonu Bartın'dan ayrılacakları bildirildi.

SENAGALLİ ÖĞRENCİLER BARTIN'DAN AYRILDI
SENAGALLİ ÖĞRENCİLER BARTIN'DAN AYRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 14:19:00
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 18:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?