17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

'Sevgi Merkezli Eğitim' konferansı

TÜMÇED tarafından “Sevgi Merkezli Eğitim” konulu konferans düzenlendi.


Bartın Tüm Çalışanlar Emekliler ve Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği (TÜMÇED) tarafından Belediye Sosyal Tesisleri'nde “Sevgi Merkezli Eğitim” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak eğitimci-yazar Vehbi Vakkasoğlu katıldı. Öğretmenler tarafından büyük ilgi gösterilen konferansa Bartın Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mustafa Doğan, İdris Bakırhan, Ahmet Bat, Şube Müdürü Mevlüt Göçük, daire amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı. Sevgisiz eğitim olamayacağını ve sevilmesi halinde ise, öğretmenliğin dünyanın en güzel mesleklerinden biri olduğuna dikkat çeken Vehbi Vakkasoğlu, şerefli ve peygamber mesleği olan öğretmenliğin bir gönül işi olduğunu kaydetti.

Eğitimin sevgi, merhamet, şefkat ve gönüle girme sanatı olduğunu anlatan Vakkasoğlu, “Gönlüne giremediğiniz öğrencinin kafasına giremezsiniz. Eğitim işi yüreğini gönlünü ortaya koyarak verebilmektir. Sevgisizlik kılıç kadar keskindir. Sevgi ise ipek gibidir ve her zaman sevgi kazanır. Öğretmen terzi iğnesi gibidir. Öğretmen diker giydiriri örer öğrettiklerini adam eder” dedi.


Konuşmasında Mevlana ve Mehmet Akif Ersoydan örnekler veren Vehbi Vakkasoğlu, ideal öğretmenin 24 saat öğretmen olduğunu, rüyasında, uyurken öğrencilerini gördüğünü ifade ederek, öğretmenin, hocanın emeklisinin olmayacağını, olsa olsa ancak rahmetlisinin olacağına dikkat çekerek eğitim ve öğretimin son nefese kadar devam ettiğini söyledi. Ailede sevgi ve iletişim konularına da değinen Vakkasoğlu, evde eşini sevemeyenin okulda öğrencilerini sevemeyeceğini, sevgi dolu çocuklar yetiştirmenin yolunun eşlerin birbirini sevmesinden geçeceğinin altını çizerek, çocuğa verilecek en büyük hediyenin eşlerinin birbirini sevmesi olduğunu vurguladı.

Öğretmenlik mesleğinin sevgiden ibaret olduğunu vurgulayan Vakkasoğlu, "Çünkü bu mesleğin en önemli zirvesi en yüksek seviyesindeki temsilcisi efendimizdir. O kendisine taş atanlara, yoluna kuyu kazanlara da yüreğini açmış, bize sevgi merkezli eğitimin özünü anlatmıştır. Hiçbirinizin talebesi efendimizin talebeleri kadar haylaz değillerdi. Kuyunun dibindeler, bataklığın içindelerdi, su yerine şarap içerlerdi. Ama o güzeller güzeli öyle bir güzellikle yürekler açtı ki sınırsız ve sonsuzcasına kuyunun dibinden aldı onları yıldızlarının ötesine yükselti.

Adları sahabe oldu. Bütün dünyaya nur ve ışık saçan efendiler oldular. İnsanlık dünyasının şerefi haline geldiler. Bizim önderimiz, örneğimiz eğitimcilikte ikincisi olmayan rehberimiz böyle bir hayat hatırası bıraktı gitti. Onun için bizim şikayet etmeye hakkımız yok" dedi.


TÜMÇED Başkanı Yılmaz Sürül, eğitim alanında yapılan faaliyetlerin destekçileri olduklarını belirterek derneklerinin sosyal ve kültürel etkinliklerinin çeşitli aralıklarla devam edeceğini söyledi. Konferans sonunda Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu kitaplarını imzaladı

İha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 15:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?