16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Sezer: Duble yol icraatı 'duble kazık' oldu

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Bartın Gazeteciler Derneği lokalinde düzenlediği basın toplantısında hükümeti sert bir dille eleştirdi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Devlet İstatistik Enstitüsü’nün (DİE) son verilerine göre Türkiye’de açlık sınırının altında 900 bin, yoksulluk sınırının altında ise 19 milyon 400 bin vatandaşın olduğunu belirtti.

Çalışan kesimin hakkını alamadığını, emekli ve çiftçinin sıkıntıda olduğunu belirten Sezer, "AK Parti Hükümeti’nin 2.5 yıldan beri devlet adına en küçük bir yatırım yapmadığını görüyoruz. İşsizlik, yatırım ve üretimi artırmakla önlenir. Hükümet duble yol haricinde kalıcı bir yatırım yapmamıştır. Duble yol yaptıklarını iddia edenler ise duble kazık yaptığının ve kaynakları yerinde kullanamadığını farkında değil. Geçen yıl yapılan yollar bu yıl tamir ediliyor" dedi.

Çiftçinin battığının 3 yıl önceki fiyatların altında taban fiyatlar verilmesiyle alenen ortada olduğunu belirten DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "3 kuruşluk hükümet" diyerek hükümeti ağır bir dille eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın buğday taban fiyatlarını açıklarken verilen 3 kuruşluk pirimi 30 bin lira olarak açıkladığını vurgulayan Sezer, "Ekonomide kuruşlu döneme geçildiğiyle övünen başbakan, 3 kuruşluk hükümet denilmesin diye olacak ki, verilen prim miktarını 30 bin lira olarak açıkladı. Çiftçi tüccara mahkum ediliyor. Avrupa Birliği kriterlerine göre çiftçi sayısının düşürülmesi planlanıyor. Çiftçi sayısı köylerin kalkındırılması ve kentleştirilmesiyle olur. Çiftçiye 3 kuruşu reva gören 3 kuruşluk hükümet, ulusal birliğimizi de tehdit ediyor" diye konuştu.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer son olarak, 19 Haziran tarihinde yapılacak olan Öğrenci Seçme ve Seçilme Sınavı’na (ÖSS) 2 milyon gencin gireceğini, ancak sonunda Açık Öğretim Fakülteleri’ni de dahil 300 bin öğrencinin kazançlı çıkacağını belirtti. Hükümetin YÖK ve üniversitelerden elini çekmesi gerektiğine de dikkat çeken Sezer, gençlerin mesleki eğitimle yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 15:33:37
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 20:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?