17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Sigara külüne bin 575 lira ceza

SİGARA KÜLÜNE BİN 575 LİRA CEZA

Bartın'da, kapalı alanlar ile sigara içilmemesi gereken yerlerde sigar içen ya da içtirenlerin tespit edilmesi için başlatılan sigara denetimleri 24 saat esasına göre yapılıyor.

Bartın Sağlık Müdürlüğü, Bartın Emniyet Müdürlüğü, Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa başlatılan sigara denetimleri aralıksız olarak sürüyor. Kapalı alanda sigara içenler ve kurallara uymayanlar için denetimler sıklaştırıldı. Bartın İl Sağlık Müdürlüğü kapalı alanda sigara içmeme konusu üzerinde oldukça duyarlı davranmaya devam ediyor. Sigara teftişi için 4 kişilik bir ekiple dolaşan yetkililer, sigara külüne dahi ceza yazıyor. Esnafları ve şüphelendikleri evleri bile kontrol eden yetkililer, denetlemenin daha da sıklaşacağı ifade etti. 24 saat esasına göre yapılan denetimlerde kuralları ihlal edenlere cezai müeyyideler uygulanıyor.

Kabahatler Kanununun 5326/39. maddesine göre içenlere 75 lira, mekan ve hane sahibine ise bin 500 lira cezai işlem uyguluyor. Uygulamanın her gün devam edeceğini belirten yetkililer kapalı yerde sigara içilmemesi konusunda daha duyarlı davranmalarını belirtti.

SİGARA KÜLÜNE BİN 575 LİRA CEZA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 11:12:04
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 15:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?