22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Şiir yarışması şampiyonu Bartın'dan

Vergi bilincini yarının büyükleri olan çocuklar ve gençlerde sağlıklı bir biçimde oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla düzenlenen vergi konulu şiir yarışmasında Bartın Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi Tansu Özveren Türkiye birincisi oldu.


Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü, vergi bilincinin arttırılması amacıyla düzenlenen şiir yarışmasında Türkiye birincisi olan Tansu Özveren'i altın ile ödüllendirdi. "Eğer Gülüyorsam yarınlara" konulu şiirle yarışmaya katılan Tansu Özveren, şiirinde vergi veren bir toplumun, geleceğini oluşturduğunu, Doğuda barajların, Batıda deniz altından gezinelecek durumlara bilinçli vergi ödenmesiyle gelinebileceği konusu ile Türkiye Şampiyonu oldu.

Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen programa Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Bartın Defterdarı Saim Çıraka, Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Ramiz Yatkın ve Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi Tansu Özveren katıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, "Kamuoyunda vergi bilincini oluşturmak, vergiyi toplumun tüm kesimlerine benimsetmek ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığını arttırmak amacıyla genç nesillerde vergi kavramını yerleştirmek, vergi bilincinin daha küçük yaşlarda gelişmesini sağlamak üzere vergi konulu yarışmaların düzenlenmesidir. 2008 yılında başlatılan ve 2009 yılı vergi haftasında sonuçları belli olan ilköğretim ve orta öğretim okulları arası vergi konulu resim, şiir ve afiş yarışmalarında Türkiye çapında dereceye giren öğrencilere ve branş öğretmenlerine ödül ve plaketleri verilecek.

Yapılan yarışma sonrasında Bartın Gazi İlköğretim Okulu 8-B sınıfı öğrencisi Tansu Özveren şiir dalında Türkiye birincisi olmuştur. Gazi İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni Ömür Ozankaya da ödül almaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi, ailesini, öğretmenimizi ve okul yönetimini kutluyorum" dedi.


Bartın Defterdarı Saim Çıraka da başarı alan öğrenci ve öğretmenini kutladı. Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Türkiye Şampiyonu olan öğrenciyi küçük altın ile ödüllendirdi. Türkiye Şampiyonu olan Tansu Özveren ve Türkçe öğretmeni, bakanlığın koyduğu 2 bin 500 TL. ödül alacak.

İha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 16:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?