17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Şiir yarışmasına başvurular sona erdi

Bartın Belediyesi Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında yer alan Hasan Bayrı Şiir Yarışması'nın başvuruları sona erdi. Yarışmaya KKTC, İsveç ve Azerbaycan ve Türkiye'den amatör şairler katıldı.


1998 yılından bu yana düzenlenen Hasan Bayrı Şiir Yarışması'na başvurular sona erdi. Bartın Belediyesi 12. Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında bu yıl 11. kez düzenlenen şiir yarışmasına 44 il, KKTC, Azerbaycan ve İsveç'ten toplam 157 kişi 393 şiir ile katıldı.

Bartınlı şair Hasan Bayrı'nın adının yaşatılması amacıyla geleneksel olarak düzenlenen yarışmaya Bartın, Ankara, Balıkesir, İzmir, İstanbul, Van, Denizli, Malatya, Isparta, Çankırı, Karaman, Edirne, Karabük, Sinop, Diyarbakır, Zonguldak, Antalya, Hatay, Gaziantep, Kocaeli, Çanakkale, Çorum, Batman, Düzce, Manisa, Amasya, Kayseri, Eskişehir, Aydın, Sivas, Kahramanmaraş, Muğla, Samsun, Kırıkkale, Afyon, Adıyaman, Mersin, Bursa, Erzurum, Bolu, Giresun, Uşak, Siirt ve Erzincan ile Azerbaycan, İsveç ve KKTC'den amatör ve profesyonel şairler katıldı.


Jüri üyeliklerini Altay Öktem, Betül Tarıman, Can Sinanoğlu, Müslim Çelik ve Necla Orhan'ın yaptığı yarışmanın sonuçları 6 Kasım 2008 tarihlerinde www.bartin.bel.tr adresinde yayınlanacak. Yarışmada birinci seçilen şaire 400 YTL, ikinciye 300 YTL, üçüncüye 200 YTL para ödülü ile bir kişiye de mansiyon olarak plaket verilecek.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 13:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?