17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Siyah naylon poşete yasak

Bartın Belediye Başkanlığı Encümeni tarafından "5179 Sayılı Gıda Kanunu ile Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği"ne istinaden siyah naylon poşetlerin kullanımı yasaklandı.

Belediye Encümeni, Zabıta Müdürlüğü'nün talebi üzerine, hammaddelerinde kullanılan malzemelerde kanserojen maddelere rastlanıldığı bilinen siyah naylon poşet kullanımının Bartın'da yasaklanmasına karar verdi. Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yasaklama kararı esnaflara tebliğ edilmeye başlandı. Bu sürede 250 esnafa siyah naylon poşet kullanmamaları için 1 aylık süre tanındı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Belediye Encümeni'nce alınan yasaklama kararı doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek, "5179 sayılı kanun ile gıda güvenliğinin teminini, her türlü gıda maddesinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin sağlığa uygun kalitede üretimini, tasnifini, işlenmesini, katkı ve gıda işlemeye yardımcı maddeleri, ambalajlama, etiketleme, depolama, nakil, satış ve denetim usulleri ile yetki, görev ve sorumlulukları ile risk analizini, ihtiyati tedbirleri, gıda ile tüketici haklarının korunmasını, izlenebilirlik ve bildirimlere dair hususları kapsıyor. Bu kanun uyarınca, hammaddelerinde kullanılan malzemelerde kanserojen maddelere rastlanıldığı bilimsel olarak açıklanan siyah naylon poşet kullanımı kentimizde de yasaklandı. Zabıta ekiplerimiz esnaflara bu kararı bildirmeye başladı. Tebliğ tarihinden itibaren bir ay süre koyduk" dedi.

Zabıta ekipleri tarafından esnaflara kararın tebliği çalışmaları devam ederken, tebliğ tarihinden bir ay sonra yasağa uymayan esnaflara para ve işyeri kapatma cezası verilebilecek. 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 21:44:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?