17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Sosyal devlet icraatla olur

 Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, orta gelir grubuna kira öder gibi ev sahibi olmalarına imkan sağlandığını belirtirken, sosyal devlet ilkesinin vatandaşını düşünen bir anlayışla olabileceğini ifade etti. 

Ak Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Ak Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar ve İl Başkan Yardımcıları ile birlikte Bartın'da yapımı tamamlanan TOKİ'ye ait 1. etap ve yapımı devam eden 2. etap toplu konutları ziyaret ederek, blok temsilcileri ve site yöneticileri ile toplantı yaptı. Blok temsilcileri ve site yöneticilerinin teslim edilen dairelerle ilgili olarak dile getirdikleri sorunların en kısa süre içerisinde giderileceğini söyleyen Tunç, yapımı tamamlanan ve sahiplerine teslim edilen 496 daireden oluşan 1. etabın henüz daha gecici kabulünün yapıldığını, eksikliklerin tamamlanmasından sonra kesin kabulün yapılacağını belirtti. 

Yapımı devam eden 206 adet dairenin, cami, okul ve diğer sosyal tesislerinin tamamlanması ile birlikte Bartın'a yakışır çağdaş bir kentin oluşumunun sağlanacağını söyleyen Milletvekili Tunç, "Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'de sadece 40 bin toplu konut üretilebilmişken, AK Parti hükümetleri döneminde 300 bin adet toplu konut üretildi. Bunun 170 bin adedi vatandaşlara teslim edildi. Yoksul gurubunda yer alan vatandaşlara ayda 180 YTL. ödeyerek daire sahibi yapıldı. Orta gelir grubuna mensup vatandaşların da kira öder gibi ev sahibi olduklarını unutmamak gerekir" dedi. 

Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, kendilerini sosyal demokrat olarak niteleyen bazı siyasilerin, söylemlerinin sadece sözde kaldığını, Sosyal Devlet olmanın gereğinin sözle değil icraatla gerçekleştirilebileceğini ve Ak Partinin 5 yıllık icraatında sosyal devletin gereğini yaptığını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 13:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?