22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

SP, medyanın hamisi oldu

Saadet Partisi (SP) Bartın Merkez İlçe Başkanı Mücahit Mekeç, Bartın’daki yerel basın kuruluşlarına verilen para cezalarını eleştirerek, "Para cezaları basına değil, haber alma özgürlüğüne verilmiştir" dedi.

SP Merkez İlçe Başkanı Mücahit Mekeç, düzenlediği basın toplantısında, Bartın’da yayın yapan 7 yerel gazete ile Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) basın organına verilen para cezalarını doğru bulmadıklarını söyledi. Verilen cezaların gazetelere değil, Bartın’ın haber alma özgürlüğüne kesildiğini belirten Mekeç, "5187 sayılı kanun maddeleri gereği gazetelerin beyan ve bildirimlerini ilgilendiren maddelerden dolayı 500 YTL ile bin YTL arasında uygulanan para cezaları, sıkıntılı durumda olan yerel basını daha da sıkıntıya düşürmüştür" dedi.

Bartın’daki 7 yerel gazete ve TSO’nun çıkardığı yayın organına uygulanan para cezalarının insanı düşündürdüğünü ifade eden Mekeç, "Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar Bartın’ın ekonomisini de etkilemiştir. Bartın’ın ekonomik ve sosyal sorunlarını ulusal basına ve merkezi yönetime aktarmakta yerel basının etkin rolünün olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu bağlamda verilen cezaların iyi niyet ve yazılı uyarılar çerçevesinde halledilmesi gerekirdi. Yerel basına ve basıldığı matbaalara verilen bu cezalar, dolayısıyla Bartın halkının haber alma özgürlüğüne verilmiş cezalardır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 19:54:26
Güncelleme :8 Mart 2005 Salı 13:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?