22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

SP: AKP, Ecevit politikalarını devam ettiriyor

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve Bayındırlık İskan eski Bakanı Cevat Ayhan, partisinin Bartın İl Teşkilatı’nda yaptığı açıklamada hükümeti eleştirdi. Ayhan, AKP Hükümeti’nin Ecevit’in politikalarını devam ettirdiğini söyledi.

SP Bartın İl Teşkilatı’nda, Batı Karadeniz Bölgesi’nin sorunları hakkında basın toplantısı düzenleyen SP Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, Bartın ekonomisinin geliştirilmesi ve sanayicilerin yörede istihdam sağlaması için yarım kalan yatırımların acilen bitirilmesi gerektiğini ifade etti.

Ayhan, öncelikle Bartın limanının genişletilmesi gerektiğini belirterek, "Bartın-Çaycuma duble yolunun tamamen hizmete girmesi gerekmektedir. Sanayicinin ve yatırımcı, en çok karayolu, deniz, havayolu, tren ve konaklama imkanlarını göz önünde bulunduruyor. Valilik, belediye, TSO ve sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşüyor. Bartın’da takım ruhu bulunmuyor. Bartın’da sanayiinin gelişmesi için ve sanayiciyle yatırımcının buraya istihdam sağlaması için Kokaksu’da bulunan tren yolu bağlantısının Bartın’a kadar getirilmesi, doğalgazın Ereğli’den bağlantısının yapılması ve Zonguldak-Çaycuma havayolunun hizmete açılarak yörede en başta ulaşım imkanlarının sağlanması gerekmektedir" dedi.

Ayhan, Bülent Ecevit döneminde IMF tarafından kaldırılan desteklerin Ak Parti hükümetinde de devam ettiğini vurguladı. Ak Parti’nin IMF’nin direktifleri doğrultusunda hareket ettiğini belirten Ayhan, "Son 2.5 yılda akaryakıta yüzde 60, gübreye ise yüzde 100 zam yaparak çiftçiyi üretim yapamaz hale getirdiler. Hükümet IMF’nin direktifleri doğrultusunda yer altı kaynaklarını işletemez duruma gelmiştir. İnsanlar bu durumdan oldukça mağdurken, bunlara bir de 5 milyon işsiz eklenmiştir. Türkiye’nin iç ve dış borcu 1997 yılında 115 milyar dolar iken, Bülent Ecevit döneminde 213 milyar dolar, Ak Parti Hükümeti’nde ise 332 milyar dolara yükselmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi 2.5 yılda vatandaşa verdiği sözü yerine getirememiş ve vatandaşın yüzünü güldürememiştir. AB’ye girmek için Türkiye’den istenen Kıbrıs’ı Rumlar’a, Ege’yi ise Yunanistan’a vermemizdir. Bu ikisi gerçekleşmediği müddetçe AB’ye girmemiz imkansızdır. Hükümetin bu konuda yapacağı görüşmeler Türkiye’yi batağa saplayacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 17:31:43
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 15:36:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?