16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

SP'den, 'İkinci Sevr'e hayır'

Saadet Partisi (SP) Bartın İl Teşkilatı tarafından "Milli Uyanış" konferansları kapsamında "İkinci Sevr’e hayır, Türkiye nereye sürükleniyor?" konulu konferans düzenlendi.

Belediye Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen konferansa, SP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mete Gündoğan konuşmacı olarak katıldı. Çok sayıda partilinin katıldığı konferansta konuşan Gündoğan, Türkiye’nin şeytan üçgeninde kuşatılarak üç eksen üzerinde cendere altına alınmaya çalışıldığını belirtti.

Osmanlı’nın Bizans’ı almak için uyguladığı taktiğin, şimdi Bizans zihniyeti tarafından Türkiye üzerinde oynandığını savunan SP Genel Başkan Yardımcısı Gündoğan, "6 Ekim 2004 tarihinde alınan Avrupa Birliği ilerleme raporunda ülkemiz ekonomik olarak çökertilmek istenmektedir. Enerji kaynakları sahipliğinin el değişmesi, finans kapitalizminin uygulanmaya çalışılması, harita ve sınır değiştirme oyunları, küreselleşme tehlikesi, yenilmişlik psikolojisi aşılama, inancın değiştirilmesi gibi unsurlarla Türkiye’ye ikinci bir Sevr tezgahı hazırlanmaktadır. Bu millet bin an evvel uyanmalı ve Milli Görüş kadrolarına ülkeyi teslim edilmelidir. Başbakanın dış politikalarda Yunan ve Rum ağzıyla konuşmaması gerekir. Türkiye’yi idare edenler hiçbir zaman Yunan ağzıyla konuşamaz, konuşturmayız" dedi.

Konferansa katılan SP Merkez İlçe Başkanı Mücahit Mekeç de, yeni bir dünya kurulması için Saadet Partili kadroların gerekli olduğunu belirterek, "Bizler ortadaki durumdan çok şikayetçiyiz. AK Parti’nin yaptıkları ve yapmadıkları ortadadır. Birkaç dolara yabancı sermayeye toprağımızı satmayız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 17:21:28
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 16:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?