22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

SP'den AB ve ABD tepkisi

Saadet Partisi (SP) Bartın Merkez İlçe Başkanı Mücahit Mekeç, dış politikasını ABD ve AB’ye teslim etmiş bir ülkede yaşandığını söyledi.

SP Merkez İlçe Başkanı Mücahit Mekeç, düzenlediği basın toplantısında hükümete yönelik eleştirilerde bulundu.

AK Parti hükümetinin unutulan hükümetler arasında yerini alacağını öne süren Mekeç, dış borcunu sürekli artıran bir hükümetin ülkeyi yönettiğini kaydetti.

Mekeç, "Dış politikasını ABD ve AB’ye, ekonomisini IMF, Dünya Bankası ve milletlerarası büyük sermaye gruplarına teslim etmiş bir Türkiye’de yaşıyoruz. Milli geliri düşen, ülke ekonomisinin enflasyonu düşük gösterilirken halkın geçim enflasyonunun yüksek olduğu, işsizlik oranının arttığı, kırsal kesimden büyük şehirlere göçün hızlandığı, iş, aş temin edebilmek için gurbete giden gençlerin olduğu, esnafın Ramazan Bayramı’ndan itibaren siftah edemeden dükkan kapattığı, çeklerin ve senetlerin ödenemez duruma geldiği Bartın’da yaşıyoruz. Enflasyon düşmüş, faizler inmiş, milli geliri artmış, işsizlik sorununu ekonomideki büyümeyle birlikte halleden iktidar ve Bartın’daki temsilcilerine SP olarak, ’Sizler Bartın’da ve halkın içinde yaşamıyor musunuz?’ diye soruyoruz" dedi.

Mekeç ayrıca, 27 aylık dönemde iç ve dış borcun 107 milyar dolar artığını da belirterek, "Halka züğürt tesellisi veriliyor. AKP’nin de diğer hükümetlerden hiçbir farkı yok. 1999 yılı sonunda imzalanmış olan Kemal Derviş ekonomik programını aynen uygulamaya devam ediyorsunuz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 15:58:12
Güncelleme :11 Mart 2005 Cuma 16:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?