22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

SP'den ABD'ye tepki

Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanı Mücahit Mekeç, Irak’taki savaşın büyük İsrail Devleti’ni kurmak isteyenlerin, silah tüccarlarının ve petrolcülerin savaşı olduğunu söyledi.

SP Bartın İl ve Merkez İlçe Teşkilatı, Irak, Filistin, Afganistan ve Çeçenistan’da yaşanan olayları protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Cuma namazı çıkışında Arap Camii önünde yapılan basın açıklamasına, SP İl Başkanı Ünal Yurtbay, SP Merkez İlçe Başkanı Mücahit Mekeç, partililer ve vatandaşlar katıldı.

SP Merkez İlçe Başkanı Mücahit Mekeç, Ortadoğu’da yaşanan olayların İslam üzerine yapıldığını belirterek, "Özellikle Irak’ta yaşanan savaş bizim savaşımız değil. Bu savaş büyük İsrail Devleti’ni kurmak isteyenlerin, silah tüccarlarının, petrolcülerin savaşı. Irak’ta müslümanlara karşı başlatılan haçlı saldırılarında ortaya çıkan manzara vicdan sahibi herkesi insanlığından bile utanır hale getirdi. Bu savaşta kitle imha silahları, kimyasal silah, nükleer silahlar kullanılarak okullar bombalanmış, bebekler, çocuklar, yaşlılar ve kadınlar öldürülmüştür" dedi.
Mekeç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AB’ye girebilmek için harcadığı enerjisini Irak’ta yaşanan savaş için kullanması halinde olayların bu noktaya gelmeyeceğini de savunarak, ABD’nin kirli ve kanlı işlerinde Başbakan Erdoğan’ı kullandığını, bu süreç tamamlandığında  AKP Hükümeti ve Başbakan Erdoğan’ın buruşturulup atılacağını ileri sürdü.

Bartın
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 16:21:30
Güncelleme :17 Aralık 2004 Cuma 16:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?