16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

SSK Hastanesi'nin ismi yine değişti

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na bağlanmasının ardından ismi değiştirilen Bartın SSK İbrahim Denizcier Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne dönüştürüldü.

İlk ismi SSK İbrahim Denizcier Hastanesi olan, daha sonra SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinin ardından İbrahim Denizcier Devlet Hastanesi olarak değiştirilen hastaneye son olarak Kadın, Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi adı verildi.

Daha önce 20 uzman hekim, 7 pratisyen doktor, 72 hemşire, 8 ebe ile hizmet veren hastanenin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne dönüştürülmesinin ardından 6 kadın doğum uzmanı ve 7 çocuk uzmanı ile hizmet vermeye devam edeceği bildirildi. Hastanede çalışacak hemşire, ebe, laboratuar ve röntgen mütehassıslarının ise sonradan belirleneceği ve ayrıca hastaneye dahiliye uzmanı ile anestezi uzmanı da verileceği ifade edildi.

150 yatak kapasitesi bulunan hastanenin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine dönüşmesinin ardından, hastanede bulunan teknik araç ve gereçler ile bazı malzemeler Bartın Devlet Hastanesi’ne taşınmaya başlandı. Hastanede yatan hastaların çoğu ise hastanenin taşınmasından dolayı taburcu edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2005 Pazartesi 16:30:13
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 20:31:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?