17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

'Su'da mutlu sona doğru

ARIT'TA SU SEVİNCİ

Bartın Merkeze bağlı Arıt Beldesi'nde geçen yıl yapımına başlanan su şebeke inşaatında Cöcü Mahallesi'nde mutlu sona gelindi. Abonelere su bağlantısına başlandı.

Arıt Belde Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2008 Aralık ayında ihalesi yapılan, 29 Mart 2009 seçimlerinden sonra da yapım işine başlanan su çalışmalarının hızla devam ettiği, Cöcü Mahallesinin çalışmalarının bitirildiği ve test amaçlı şebekeye su verildiği bildirildi.

Arıt Belde Belediye Başkanı Şahidi Kuşçu, "Aynı zamanda abonelik işlemlerini yaptıran abonelere de suları bağlanmaya başlandı. İshale hattı, deposu ve şebekesi tamamen yeniden yapılan uygulama çalışmalarında sadece depo çevresindeki drenaj çalışması ve depo çevresi düzenlemesi yapımı kaldı. 75 ve 90'lık polietilen (P100) boru kullanılan ishale hattı ve şebekede iki noktada da basınç düşürücü kullanıldı. Depoların su toplama haznelerinin taban ve duvarlarının tamamı fayans, borularının ekleri de füzyon kaynak" dedi.

Arıt Belde Belediye Başkanı Şahidi Kuşçu, "Test amaçlı devreye alınan şebekede hem aksaklıklar gözlenmekte, bir yandan da abonelere suları bağlanarak ramazan öncesi su probleminin çözümü hedeflenmektedir. İleriki günlerde diğer şebekeler de bittikçe devreye alınacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 11:42:04
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 12:58:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?